Especials 01/07/2016

Vicente del Bosque deixa Iker Casillas com un drap brut

El seleccionador, que anuncia que no seguirà al càrrec, assegura a la SER que el porter no va tenir un comportament adequat amb el cos tècnic d'Espanya durant l'Eurocopa

M.m.
2 min
CARES LLARGUES  Vicente del Bosque amb Iker Casillas durant un entrenament de la selecció espanyola a Curitiba. Els campions del món del 2010 s’acomiaden avui del Mundial del Brasil contra Austràlia.

BarcelonaVicente del Bosque ha desvelat que Iker Casillas no ha tingut un comportament adequat amb el cos tècnic d'Espanya durant l'Eurocopa. El seleccionador –que deixarà el càrrec aquest estiu– ha assegurat que el porter ha tingut un tracte "així així" amb l''staff' de la selecció, després de quedar-se a la banqueta en els quatre partits de l'equip al torneig.

Ho ha dit al programa 'El Larguero' de la SER, en què també ha explicat que ha enviat un missatge personal a tots els jugadors convocats excepte a Iker Casillas. El motiu és que, a diferència d'altres convocatòries, la sintonia del porter amb l'entrenador no va ser l'adequada.

"Amb els companys ha estat bé, correcte, però amb el cos tècnic, així així… Per això a l'únic que no li he enviat un missatge ha estat Casillas. A mi em sap greu, però també em sap greu per Javier Miñano [preparador físic] o Toni Grande [segon entrenador]. Amb la resta, ha estat perfecte. L'enuig ha estat amb nosaltres", ha explicat.

El seleccionador, de tarannà discret i poc amant dels titulars, ha sorprès per aquestes declaracions, que se surten del guió. Per això, les ha matisat una mica. "Segur que està dolgut o disgustat amb mi, i ho entenc. Potser pensa que hem obrat malament [deixant-lo a la banqueta], però és el que em demanava el cos. Vam valorar altres portes i al final vaig decidir convocar-lo".

"Casillas no m'ha decebut. Li tinc molta estima. Tinc un bon record des que el vaig conèixer als nou anys. Conec els seus pares des de l'època de la Ciutat Esportiva, quan el portaven a entrenar, i sento orgull per un jugador que porta 167 partits a la selecció, i per tant no crec que tres o quatre partits més empetiteixin seu currículum", ha conclòs.

Del Bosque no seguirà com a seleccionador

Durant l'entrevista, Del Bosque ha reconegut el que era un secret de domini públic, que no seguirà al capdavant de la selecció espanyola. La decisió, que va prendre "fa temps", és irrevocable, i de fet ha comentat que l'Eurocopa era per a ell "el quilòmetre final" a 'la roja', després de vuit anys en què ha guanyat un Mundial (2010) i una Eurocopa (2012).

Vicente del Bosque

El seleccionador acaba contracte a finals de juliol i ha anunciat que no acceptarà "cap càrrec" a la Federació Espanyola. "Tinc 65 anys i no abandonaré el futbol, però penso que el seleccionador que vingui ha de poder actuar amb total llibertat i sense que ningú l'intoxiqui".

stats