Síria
Especials 26/04/2012

Una gran explosió a Hama deixa 70 morts

Unes 70 persones han mort en un gran atac a Hama que ha destruït diverses cases. Els mitjans del règim diuen que l'explosió ve d'una de les cases, que titllen de fàbrica de bombes dels "terroristes"

Acn
2 min
Captura d'un vídeo penjat al Youtube dimecres que mostra persones buscant supervivents sota la runa de cases destruïdes a Hama. / YOUTUBE / AFP

BeirutFins a 70 persones haurien mort aquest dijous a Síria en una forta explosió que ha afectat vàries cases de la ciutat de Hama. Segons activistes sirians, una gran explosió ha destruït diversos habitatges al districte de Mashaa at-Tayyar.

Els mitjans estatals, per la seva banda, han informat de la mort de 16 persones en una explosió a una casa utilitzada com a fàbrica de bombes per "grups terroristes armats". Aquestes informacions no poden ser verificades a causa de les restriccions del govern als mitjans estrangers. Segons el corresponsal de la cadena britànica BBC, Jim Muir, el nivell de devastació que es pot observar és difícil de provocar amb un bombardeig convencional.

Mentrestant, ha sortit a la llum un vídeo que mostra com les forces de seguretat sirianes enterren viu a un home que, presumptament, hauria enviat material de denúncia a la televisió Al-Jazira. En les imatges, l'home, de nom desconegut i de qui s'ha dit que és un activista dels mitjans de comunicació, apareix pregant per la seva vida mentre la terra li va cobrint el cap. A continuació, es fa el silenci. També es poden escoltar les forces de seguretat maleint-lo per haver rebut diners a canvi d'enviar material a televisions. El vídeo es pot visionar en aquest enllaç [cal ser usuari de Youtube major de 18 anys perquè el contingut pot ferir sensibilitats].

Malgrat la presència d'observadors internacionals –a Hama n'hi ha dos– i l'alto el foc establert a principis d'aquest mes d'abril, la violència continua arreu del país. D'altra banda, França ha dit que s'hauria de considerar l'ús de la violència a Síria si falla el pla de pau de la ONU proposat per l'enviat internacional Kofi Annan.

stats