Especials 30/05/2012

Els fills de Mubàrak afronten un nou cas per corrupció

Un tribunal penal jutjarà Gamal i Alaa, i set dels seus ajudants, per enriquiment il·lícit a través del Banc Nacional Egipci per valor de 271,5 milions d'euros

1 min

El CaireLa Fiscalia General d'Egipte ha decidit aquest dimecres traslladar a un tribunal penal la causa que involucra en un nou cas d'enriquiment il·lícit Alaa i Gamal Mubàrak, fills del dictador Hosni Mubàrak. Fonts judicials han informat que el fiscal general, Abdelmeguid Mahmud, ha adoptat aquesta decisió perquè els dos fills de Mubàrak i set dels seus ajudats siguin jutjats davant d'un tribunal penal.

Els nou estan acusats d'haver obtingut beneficis de manera il·legal a través de la venda del Banc Nacional Egipci per uns 2.051 milions de lliures egípcies (271,5 milions d'euros).

Actualment, Gamal i Alaa estan detinguts a una presó de Tora, als afores del Caire, i afronten un judici per abús de poder i enriquiment il·lícit. Juntament amb el seu pare, estan processats també per la seva presumpta implicació en la matança de manifestants durant la revolució que va obligar Mubàrak a renunciar al poder el febrer del 2011. La decisió d'aquest judici històric, en què també estan implicats l'exministre egipci de l'Interior Habib Al-Adli i diversos dels seus ajudants, està previst que es doni a conèixer el pròxim 2 de juny.

Els fons de Mubàrak i de la seva família estan congelats des del passat octubre per les sospites que tenen acumulats uns 271,5 milions d'euros en comptes suïssos.

stats