Has treballat en diferents empreses el 2013, per què has de pagar en la declaració si has cobrat menys que en anys anteriors?

Aquestes són les retribucions que es tenen en compte quan canvies diverses vegades de feina, has estat pluriocupat o has cobrat l'atur en un mateix any

Ara
1 min

BarcelonaSi has tingut diverses feines i en diferents companyies al llarg d'un mateix any, encara que cobris menys que anys anteriors pot ser que hagis de pagar a Hisenda després d'haver fet la declaració. Per què passa i quines solucions hi ha?

Això passa perquè a l'hora de calcular el tipus de retenció, la pagadora que el calcula té en compte només el volum de retribucions que ella satisfà. Calcula la retenció correctament, però no té en compte el que ja hagis cobrat els mesos anteriors d'una altra empresa o, si estàs pluriempleat, no té en compte els teus altres ingressos.

Això també passa si durant l'any has passat a percebre la prestació d'atur, doncs l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) practica la retenció tenint en compte la prestació que està abonant.

Per tant, això pot comportar que hi hagi un desajust en el tipus de retenció ja que si es tinguessin en compte tots els ingressos de l'any (tinguts i previstos), la retenció hauria de ser superior. En calcular les retencions per separat, el contribuent pot trobar-se que ha de pagar quan regularitza la seva situació amb hisenda i prepara la declaració de l'any.

Per tal d'evitar imprevistos, la nostra recomanació és que se sol·liciti al pagador (sigui empresa o sigui l'INSS) que apliqui un tipus de retenció superior.

Aquesta sol·licitud s'ha de fer per escrit i el pagador està obligat a atendre la nostra petició, a no ser que nosaltres hi haguem renunciat volutàriament o que variïn les circumstàncies que determinen un tipus superior al que nosaltres vam sol·licitar.

stats