Especials 07/08/2012

El francès Lemaître supera la primera ronda dels 200 metres i es postula com a alternativa als jamaicans

Aquest dimarts també s'han disputat les semifinals dels 800 metres i les finals dels 800 metres, de salt d'alçada i de llançament de disc

Jordi Mestre
2 min
El francès Christophe Lemaître (dreta) i el canadenc Aaron Brown a les eliminatòries dels 200 metres

BarcelonaEl francès Christophe Lemaître s'ha classificat per les semifinals de la prova dels 200 metres lliures en quedar primer a la seva sèrie. A la primera ronda, Lemaître ha arribat a la meta amb un temps de 20:34s, un resultat millor que el dels grans favorits: Bolt ha tardat 20:39s i Blake 20:38s. Només l'equatorià Alex Quiñónez i el jamaicà Warren Weir han superat el temps del corredor d'Annecy, que fins i tot s'ha permès desaccelerar a l'últim tram en veure assegurada la primera posició.

800, 1500, 110 tanques i 5000

A les semifinals dels 800 metres, el sudanès Abubaker Kaki ha quedat líder de la primera sèrie, mentre el kenyà David Rudisha ha acabat primer a la segona i l'etíop Mohammed Aman a la tercera. La final es disputarà aquest dimecres a les 21.00 h.

A la prova dels 1500 metres lliures, l'algerià Taoufik Makhloufi ha aconsegui l'or olímpic en córrer la prova en 3:34.08. El nord-americà Leonel Manzano ha assolit la plata i el marroquí Abdalaati Iguider ha sumat el bronze.

A la cursa del 110 metres tanques, l'atleta del Barça Jackson Quiñónez no ha pogut passar de la primera ronda tot i assolir la seva millor marca personal de la temporada.

En el quadre femení, la catalana Judith Pla no ha aconseguit superar la primera ronda dels 5000m. Als 200 m, les jamaicanes Veronica Campbell-Brown i Shelly-Ann Fraser-Pryce han assolit la classificació i correran la final d'aquest dimecres amb les nord-americanes Sanya Richard-Ross i Allyson Felix.

Salt i disc

A les proves de salt d'alçada, el rus Ivan Ukhov s'ha imposat en aconseguir saltar per damunt dels 2,38 m. El nord-americà Erik Kynard ha sigut segon i el qatarià Mutaz Barshim ha acabat tercer.

En llançament de disc, l'alemany Robert Harting ha aconseguit l'or amb una marca de 68,27 m. L'iranià Ehsan Hadadi ha sumat la medalla de plata, mentre l'estoni Gerd Kanter tancava el podi en obtenir el bronze.

stats