PAÍS VALENCIÀ
Especials 23/03/2012

El govern valencià es personarà en el cas del presumpte frau d'ajudes a Cooperació

Un jutjat de València investiga les subvencions concedides per la conselleria que dirigia el portaveu del PP, Rafael Blasco, a diferents ONG

Salvador Almenar
1 min

València @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La Generalitat valenciana es personarà com a acusació particular en el cas del suposat frau de les ajudes destinades a projectes de cooperació. Així ho ha anunciat aquest matí el portaveu del govern valencià en roda de premsa després de l'acord adoptat en la reunió del Consell. José Ciscar ha comunicat que la Generalitat valenciana ha autoritzat a l'Advocacia General perquè pugui emprendre les “accions penals i civils que resultin necessàries per defensar els interessos de la Generalitat”.

El jutjat número 21 de València està duent a terme la investigació sobre les presumptes irregularitats que la conselleria dirigida per l'actual portaveu parlamentari del PP, Rafael Blasco, va cometre en atorgar ajudes i subvencions a determinades ONG per dur a terme projectes de cooperació.

El procés judicial obert compta ja amb 19 imputats entre funcionaris de la Generalitat valenciana, empresaris i membres de les ONG. Després de la detenció del director general d'Integració i Cooperació de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, Josep María Felip, i del sotssecretari del departament de Sanitat, Alexandre Catalá Bas, el passat 24 de febrer, Alberto Fabra va decidir cessar-los immediatament.

stats