SOLIDARITAT
Especials 19/11/2020

La Fundació ”la Caixa” impulsa el Gran Recapte aportant 300.000 euros al Banc dels Aliments

L’entitat se suma a la iniciativa per ajudar els milers de persones que estan en situació de vulnerabilitat i que s’han vist afectades per l’emergència social derivada de la pandèmia

2 min
La presidenta de la Federació Catalana del Banc dels Aliments, Roser Brutau, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila, visiten el Banc dels Aliments de Barcelona

La Fundació “la Caixa” se suma al Gran Recapte per impulsar la recta final d’aquesta campanya a Catalunya amb una aportació de 300.000 euros. L’objectiu és ajudar els milers de persones en situació de vulnerabilitat i especialment afectades per l’emergència social a causa del covid-19. Així ho han anunciat el director general de la Fundació “la Caixa”, Antoni Vila, i el subdirector general, Marc Simón, en una trobada amb la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, el director de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, i el secretari del Patronat del Banc dels Aliments, Lluís Saura Lluvià.

La 12a edició del Gran Recapte s’adapta al context de pandèmia i aposta pels donatius sota el lema “Per a molts, la nova realitat és una nevera buida”. La campanya ha suspès la recollida física d’aliments per minimitzar el risc de contagis.

Els Bancs dels Aliments viuen el moment més delicat des que es van crear, amb la xifra rècord de 262.000 persones de mitjana mensual ateses a través de 636 entitats socials: la demanda ha augmentat a Catalunya un 40% respecte al 2019. Per respondre-hi, el tradicional Gran Recapte hauria de recollir 6 milions de quilos d’aliments, en lloc dels 4,5 milions habituals.

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha ressaltat “la importància que entitats com ara la Fundació “la Caixa” se sumin a aquesta campanya de solidaritat col·lectiva, perquè el moment actual és tan crucial que exigeix una implicació amb determinació d’organitzacions i empreses, per teixir xarxes que garanteixin l’atenció als més vulnerables”.

Més de 6.000 persones voluntàries

Un cop acabada la campanya, s’adquiriran i es distribuiran a les entitats de l’entorn aliments bàsics com ara llet, oli, llegums i conserves. En menys d’una setmana ja s’han inscrit com a voluntàries més de 6.000 persones. Durant el 2020, els Bancs dels Aliments han distribuït més de 15 milions de quilos d’aliments.

La campanya “Cap llar sense aliments”

Al començament de la pandèmia, la Fundació “la Caixa”, amb el suport operatiu de CaixaBank, va impulsar l’acció solidària “Cap llar sense aliments” per pal·liar els primers efectes de la crisi del coronavirus. A Catalunya va aconseguir recaptar més de mig milió d’euros, que la Fundació “la Caixa” va complementar fins a arribar als 710.000 euros i que van permetre sumar més de 800 tones d’aliments, distribuïdes entre els diferents Bancs dels Aliments del territori.

La campanya es va tancar amb 2,3 milions d’euros recaptats, i en resposta a la bona acollida i a aquesta necessitat apressant, la Fundació “la Caixa” va decidir aportar un milió d’euros addicional, de manera que es van aconseguir 3,4 M€ per cobrir les necessitats més bàsiques de milers de persones.

stats