Patrocinat
Especials 11/09/2023

Fundeen ofereix l’oportunitat als veïns de la comarca de l’Anoia d’invertir en la nova planta fotovoltaica Anoia Hive, de Hive Energy

La nova instal·lació comptarà amb 13,40 MWp de potència, que equivalen a 1.836 hores d'energia renovable, i una producció anual de 24.600 MWh.

ARA
2 min
Els veïns de la zona tindran l’oportunitat d’adquirir, de manera prioritària, participacions del projecte obtenint així un rendiment econòmic gràcies a la seva aposta per les energies renovables.

La plataforma de finançament participatiu Fundeen ofereix la possibilitat als veïns de la comarca de l'Anoia i els municipis de la Molsosa, Aguilar de Segarra i Sant Mateu de Bages la possibilitat d'adquirir participacions en un nou projecte d'energia renovable i obtenir un rendiment econòmic resultant de l’aposta per la sostenibilitat. Concretament, es tracta d'ANOIA HIVE, un nou projecte de la promotora Hive Energy, SPV Via Solar Anoia, SL, que consisteix en la creació d’una planta solar fotovoltaica de 13,40 MWp en el municipi Sant Pere Sallavinera. 

Els veïns de la zona tindran l'oportunitat d'adquirir-hi de manera prioritària participacions, tal com s’estableix a l'article 9 bis del decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Així, els inversors de la comarca de l’Anoia, formada per 36 municipis i on viuen 99.324 persones que superen la majoria d'edat, podran beneficiar-se prioritàriament dels ingressos generats per l'energia produïda per aquesta planta solar fotovoltaica, que suposa una inversió total de 5.347.781€.

Un estudi previ per analitzar la capacitat d’inversió local

Fundeen ha estat l'encarregada de realitzar un estudi per analitzar la capacitat d'inversió local amb l’objectiu d’ajudar a dimensionar l'oferta de finançament local que Hive Energy pretén oferir als habitants dels municipis on porta a terme els seus projectes, complint el que estableix el decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya.

Els interessats a invertir en aquests projectes poden fer-ho a través de la mateixa plataforma de Fundeen. L'entitat té l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als principis d'inversió responsable de l'ONU. Un dels pilars de la seva missió és afavorir la transició energètica en l’obtenció d’energia de fonts renovables, alhora que suposa un impuls socioeconòmic de la regió i fomenta la formació i l'ocupació locals.

Una aposta per reduir l’impacte ambiental del municipi

El projecte compta amb una potència de 13,40 MWp, l'equivalent a 1.836 hores d’energia renovable, i una producció anual de 24.600 MWh, cosa que evita l’emissió anual de 5.929 de tones de CO₂. Els veïns interessats podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 1.070.000 €, mitjançant un préstec de tipus subordinat amb durada màxima de 6 anys, les aportacions del qual van des d’un mínim de 1.500 € a un màxim de 107.000 € per inversor, a un tipus d’interès variable que s’estima a l’Euríbor +2,50% - 3,50%. Aquesta oferta estarà oberta fins a obtenir l’autorització administrativa prèvia o aconseguir el 20% del finançament local.

Paisatge de la comarca de l'Anoia.

Amb l'objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades del projecte de primera mà, s'ha organitzat una presentació oberta a tots els públics que tindrà lloc al Local Social de Sant Pere Sallavinera el 20 de setembre a les 19 h.

Per formar part d'aquest projecte o obtenir-ne més informació es pot accedir fàcilment a la web de Fundeen –fundeen.com–, es pot descarregar l'aplicació o es pot sol·licitar a través del correu hola@fundeen.com o telefonant al número 911 23 88 77.

stats