ONZE DE SETEMBRE
Especials 06/09/2012

Joana Ortega assistirà finalment a la manifestació independentista de la Diada

La vicepresidenta de la Generalitat hi anirà a títol institucional i ho ha decidit després de les últimes declaracions sobre Catalunya de polítics espanyols

Ara / Agències
2 min
Artur Mas i Joana Ortega, a la reunió de Govern / PERE TORDERA

BarcelonaLa vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, finalment assistirà a la manifestació independentista de la Diada, segons han confirmat fonts de la conselleria a l'ARA.cat. Tot i que en un principi havia insinuat que no hi aniria, la dirigent democristiana ja ha informat a Artur Mas i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, la seva intenció de participar-hi.

Ortega, segons fonts del departament ha canviat d'opinió després de sentir les últimes declaracions sobre Catalunya de representants institucionals, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, o el president de la Rioja, Pedro Sanz. A més, la vicepresidenta també ha constatat, en les últimes visites al territori, el disgust de la majoria de ciutadans respecte al tracte de l'Estat cap a Catalunya.

Ortega se situarà darrere la senyera que encapçalarà la representació de CiU en la marxa, al costat d'altres membres de l'executiu català i d'alts dirigents de la federació nacionalista. Ortega, segons han indicat les fonts consultades, considera que la seva presència en la manifestació és "compatible" amb la postura del president de la Generalitat i, en certa mesura, concorda amb la crida a la mobilització ciutadana en defensa del pacte fiscal llançat pel mateix Mas. De fet, fonts properes deixen ben clar que no hi va "a títol personal", ja que entén que càrrec i persona "no es poden separar".

"Són moltes manifestacions en una", han argumentat les citades fonts per justificar que Ortega i altres dirigents d'Unió se sumin a la marxa, que oficialment tindrà com a lema 'Catalunya, nou estat d'Europa', però a la qual acudiran sectors molt diversos de l'espectre catalanista.

La notícia arriba el mateix dia que Mas justificava la seva absència a la manifestació, perquè "com a president" no hi pot anar, i, per tant, Ortega serà el càrrec institucional de més rang present en la marxa. La vicepresidenta ja va votar a la consulta sobre la independència de Barcelona Decideix el 10 d'abril del 2011, desoint les ordres de Duran i Lleida. Aquesta vegada, Unió sí que dóna suport a la marxa, però en desacord amb el lema.

stats