MÚSICA
Especials 31/07/2012

Paul McCartney va cobrar una lliura per actuar a la inauguració dels Jocs Olímpics

Músics com Mike Oldfield, Dizzee Rascal o Emeli Sande van cobrar un sou simbòlic per actuar a l'espectacle de Danny Boyle

Efe
1 min
Paul McCartney en la inauguració dels jocs / REUTERS

BarcelonaL'ex-Beatle Paul McCartney va cobrar només una lliura (1,27 euros) per cantar a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres divendres passat, igual que altres estrelles com Mike Oldfield, Dizzee Rascal o Emeli Sande.

Segons ha confirmat l'organització, els principals artistes de l'espectacle dissenyat per Danny Boyle s'havien ofert per actuar gratis i van percebre aquesta quantitat simbòlica per poder signar un contracte entre les parts. Si bé la majoria dels 15.000 involucrats en els Jocs eren voluntaris, alguns actors i ballarins que van participar en la cerimònia sí que van cobrar les seves tarifes professionals.

La insignificant suma que van percebre les grans estrelles com McCartney contrasta amb els preus de les entrades, ja que les més cares van ascendir a 2.012 lliures (2.555 euros).

A més de l'ex-Beatle, que va clausurar el xou amb 'Hey Jude', van tocar els Arctic Monkeys, Rascal i el cantautor Frank Turner, que va ser teloner abans de l'espectacle.

stats