Contingut patrocinat

L’ Hospital Vithas Barcelona, dissenyat al servei de la millor experiència de pacient

El centre d’Esplugues de Llobregat obrirà a mitjans del 2025 amb una inversió de 101 milions d’euros.

Redacció
4 min
El nou Hospital Vithas Barcelona obrirà durant el 2025

Esplugues de LlobregatEl grup sanitari Vithas està ultimant la construcció del seu nou Hospital Vithas Barcelona, un projecte a Esplugues de Llobregat (Barcelona) que té una inversió de 101 milions d’euros. La previsió de la companyia és que el nou centre hospitalari entri en funcionament a mitjans del 2025. Actualment, la construcció avança en altura i arribarà a la seva cota màxima després de l’estiu. 

Amb una superfície de més de 40.000 metres quadrats i un equip de 1.800 professionals sanitaris i no sanitaris, el nou hospital es convertirà en una proposta de valor per a l’entorn sanitari barceloní i català, ja que estarà dotat d’una àmplia cartera de serveis amb les principals especialitats medicoquirúrgiques i d’alta complexitat, amb tecnologia sanitària d’avantguarda i un concepte arquitectònic innovador i sostenible.

L'Hospital Vithas Barcelona tindrà una superfície de 40.000 metres quadrats i 160 habitacions individuals.

“L’Hospital Vithas Barcelona serà un centre amb altes capacitats, flexible i dinàmic, amb 160 habitacions individuals, 13 quiròfans, urgències 24 hores d’adults i pediàtriques i 52 consultes d’especialitats, entre altres serveis assistencials. I representarà l’aspiració de Vithas d’oferir una atenció sanitària eficaç i eficient”, explica Anna Guiró, directora del projecte de l’Hospital Vithas Barcelona.

“Amb totes les seves característiques, l’Hospital Vithas Barcelona representa un projecte emblemàtic per a la sanitat a Catalunya, ubicat en una de les zones amb més creixement a Esplugues de Llobregat, amb nous habitatges projectats i un gran dinamisme social i empresarial al seu entorn més immediat”, afegeix Guiró

Expansió a Catalunya

El projecte representa un pilar estratègic del compromís de Vithas a llarg termini amb Catalunya, un territori clau per als plans de creixement i expansió de la companyia, on ja compta amb l’Hospital Vithas Lleida i els Centres Mèdics Vithas Lleida, Tàrrega (Lleida) i Garraf (a Vilanova i la Geltrú, Barcelona). A més, serà el vint-i-dosè hospital de Vithas al conjunt d’Espanya, i consolidarà el seu lideratge sanitari a l’arc mediterrani, on també construeix el seu tercer hospital a la capital valenciana, Vithas Valencia Turia, que obrirà a finals d’aquest any.

“L’Hospital Vithas Barcelona condensa tota la proposta de valor que, durant 12 anys, ha situat la nostra companyia i els seus 12.600 professionals en el lideratge de la sanitat privada per grandària, pacients, facturació i implantació territorial”, explica el doctor Pedro Rico, director general de Vithas.

En paral·lel a la construcció del nou hospital, el grup continua explorant noves oportunitats d'expansió a Barcelona i Catalunya. “És un territori estratègic per a la nostra companyia i el nostre únic accionista, Goodgrower, íntimament lligat a Barcelona a través de la Família Gallardo”, avança el director general de Vithas.

“Des dels seus fonaments serà un hospital nadiu digital, sostenible, concebut per oferir una òptima experiència al pacient, dissenyat funcionalment amb els estrictes estàndards de qualitat i seguretat assistencials de la Joint Commission International, i amb una vocació investigadora i universitària que el converteix en pol d’atracció del millor talent mèdic i infermer com a plataforma de desenvolupament de les carreres professionals”, confirma Rico.

En paral·lel a la construcció del nou hospital, el grup continua exploL’ Hospital Vithas Barcelona, dissenyat al servei de la millor experiència de pacient L’Hospital Vithas Barcelona tindrà una superfície de 40.000 metres quadrats i 160 habitacions individuals. GRUP VITHAS Vithas Barcelona rant noves oportunitats d’expansió a Barcelona i Catalunya. “És un territori estratègic per a la nostra companyia i el nostre únic accionista, Goodgrower, íntimament lligat a Barcelona a través de la Família Gallardo”, avança el director general de Vithas.

Excel·lència i innovació

L’Hospital Vithas Barcelona està cridat a ser un referent a l’entorn sanitari barceloní i català, gràcies al disseny basat en l’excel·lència mèdica i tecnològica, i a la seva vocació investigadora i universitària, com a binomi fonamental per al desenvolupament professional i la millora assistencial contínua.

Com fan els altres 20 hospitals Vithas, incorporarà els estrictes estàndards de qualitat assistencial i seguretat del pacient de la Joint Commission International, la certificació d’excel·lència sanitària més exigent a escala internacional i que recentment ha acreditat Vithas com a companyia amb la Joint Commission Enterprise, a més de quatre dels seus hospitals. 

L'hospital s'integrarà, a més, en el model assistencial d'Instituts Vithas, fonamentat en el treball en xarxa dels seus especialistes per donar una atenció integral de qualitat als pacients i l'impuls a la investigació i la docència. Actualment, ja estan en funcionament els Instituts Vithas Cardiovascular, de Neurociències i Oncològic, integrats per líders de cada especialitat a Espanya.

L'Hospital Vithas Barcelona comptarà amb 52 consultes d'especialitats i 13 quiròfans

L’hospital s’integrarà, a més, en el model assistencial d’Instituts Vithas, fonamentat en el treball en xarxa dels seus especialistes per donar una atenció integral de qualitat als pacients i l’impuls a la investigació i la docència. Actualment, ja estan en funcionament els Instituts Vithas Cardiovascular, de Neurociències i Oncològic, integrats per líders de cada especialitat a Espanya.

A més, es tractarà d’un centre d’alta eficiència energètica, neutre en carboni en consum de gas i electricitat, amb accessibilitat universal, dissenyat com a equipament flexible i dinàmic, amb espais humanitzats construïts amb materials ecosaludables i ús preferent de la llum natural. 

Qualitat assistencial

El grup Vithas està integrat per 20 hospitals i 37 centres mèdics i assistencials distribuïts per 14 províncies. Els 12.600 professionals que conformen Vithas l’han convertit en un dels líders de la sanitat espanyola. A més, el grup inclou la Fundación Vithas, Vithas Red Diagnóstica i la central de compres PlazaSalud. 

Vithas, del grup Goodgrower, fonamenta la seva estratègia corporativa en la qualitat assistencial acreditada, l’experiència de pacient, la investigació i la innovació i el compromís social i mediambiental. 

stats