Microsites 19/03/2020

Salut activa una apli per seguir l’evolució del coronavirus i atendre els afectats

L’aplicació s’anomena Stop Covid-19 Cat i ajuda l’usuari a controlar l’evolució dels símptomes i aporta indicacions i consells a seguir en cada situació

2 min
L'app, que és gratuïta, està disponible en iOS i Android

Per fer front al coronavirus, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha activat una nova eina tecnològica, l’apli Stop Covid-19 Cat, que contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i afavorir la presa de millors decisions.

Els ciutadans es poden descarregar aquesta aplicació, que és gratuïta i està disponible per a iOS i Android i, després d’un senzill procés d’acreditació, podran controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensar els serveis sanitaris. L’apli ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test, que proporcionarà la informació necessària.

Salut activa una ‘app’ per seguir l’evolució del coronavirus i atendre els afectats

L’apli Stop Covid-19 Cat té un doble objectiu. D’una banda, donar resposta a les necessitats d'informació de la ciutadania en relació amb la Covid-19, a través d’un qüestionari que els indica si tenen possibilitat de tenir la malaltia. De l’altra, recollir dades de la població per tal de poder crear mapes de calor que reflecteixin l’evolució de la pandèmia a tot el país i, de manera localitzada, per població.

Per ser més efectiva, l’aplicació demana a l’usuari el seu codi d’identificació personal (CIP) –que trobarà a la seva targeta sanitària– i que activi la geolocalització del seu dispositiu mòbil.

El sistema sanitari farà la vigilància del cas a partir de les dades enviades per l’aplicació i, si és necessari, activarà els serveis d’emergències mèdiques.

Des del departament de Salut es fa una crida als ciutadans perquè facin un ús responsable de l’aplicació i proporcionin informació veraç i rellevant.

Aquesta apli s'ha impulsat des de l'àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut i ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració entre TIC Salut –com a empresa pública promotora de la transformació digital en l’àmbit de la salut–, la direcció de sistemes del CatSalut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i també gràcies a la col·laboració de moltes empreses que durant aquests dies han estat treballant amb el departament de Salut en diferents projectes fins a tirar endavant aquesta nova eina tecnològica.

Per a més informació sobre el coronavirus, consulta el Canal Salut

stats