Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

El lehendakari López afirma que “ha arribat l'hora” d'acostar els presos d'ETA

En una entrevista al diari basc 'El Correo', Patxi López mostra predisposició a impulsar mesures com “l'acostament” a presons properes, la “reinserció” o l'accés al tercer grau per als presos malalts

El lehendakari Patxi López considera que “ha arribat l'hora” de fer gestos amb els presos d'ETA, com “l'acostament” a presons pròximes als seus domicilis, la reinserció “a qui correspongui” o l'accés al tercer grau per als reclusos malalts. Totes aquestes mesures es poden executar “sense saltar-se la llei”, segons explica en una entrevista que publica aquest diumenge El Correo, i que recull Efe.

López assenyala que traslladarà aquests plantejaments a Mariano Rajoy, quan el líder del PP accedeixi a la presidència del govern espanyol, i es mostra convençut que el nou responsable de l'executiu espanyol treballarà per la consecució del procés de pau a Euskadi.

El lehendakari confia en què els tribunals legalitzin Sorti i rebutja obertament la mesa de partits plantejada pel president dels socialistes bascos, Jesús Eguiguren.

Sobre els resultats de les eleccions espanyoles a Euskadi, en què Amaiur ha irromput amb un gran suport electoral, López manté que tant el seu govern com la cambra basca tenen “la mateixa legitimitat”. Descarta també un avançament electoral, tal i com demanen les forces nacionalistes, perquè ho considera una “irresponsabilitat” en un moment en què cal fer front a la crisi. “Euskadi no està per a una tercera campanya electoral en menys d'un any”, subratlla.

El lehendakari també parla sobre la desfeta socialista al 20-N, i afirmar que la responsabilitat de la derrota “no es pot carregar sobre la motxilla d'Alfredo Pérez Rubalcaba”, però aposta per “reformular el projecte socialista”. No obstant, López insisteix a descartar la seva candidatura a la secretaria general del PSOE, i assegura que el seu objectiu és la de continuar com a lehendakari i revalidar-se en les eleccions autonòmiques previstes per al 2013.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT