Microsites  /  mSchools 06/06/2014

mSchools celebra la seva graduació i premia les millors apps

Uns 6.000 alumnes han realitzat l'assignatura 'Mobilitzem la Informàtica' a 196 centres de secundària catalans, amb 200 experts que els han fet de mentors

Bernat Vilaró
2 min
L'auditori del TecnoCampus ha acollit la graduació d'mSchools | B.V.

MataróEl projecte mSchools ha celebrat aquest divendres el seu primer acte de graduació a l'auditori del TecnoCampus de Mataró.

Aquest programa educatiu pioner està destinat a que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l'aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils.

Entrega de premis

En l'acte també s'ha fet l'entrega dels premis App Contest d'mSchools, una competició que ha premiat els millors treballs dels alumnes de l'assignatura 'Mobilitzem la Informàtica'.

El jurat, format per experts de l'àmbit educatiu i del desenvolupament d'aplicacions, ha escollit els guanyadors de cadascuna de les cinc categories a concurs. En total hi havia 25 projectes presentats.

  • Categoria de gestió personal: Institut Torre del Palau (Terrassa), per LifeBud, una app dissenyada com a seguiment de persones grans, les quals poden accedir directament a un servei d'emergència.
  • Categoria d'oci: Institut Ernest Lluch (Barcelona), per Armari Virtual, una app amb informació sobre peces de roba, consells de vestuari i llocs on comprar-la.
  • Categoria d'intercomunicació: Col·legi Sant Miquel (Barcelona), per LongSchool, una app dirigida als skaters amb informació sobre classes i llocs de pràctica.
  • Categoria d'ús de serveis de l'entorn: Institut Josep Vallverdú (Les Borges Blanques), per Turisme Garrigues, una app conformada com a guia de serveis i turisme de la comarca de les Garrigues, amb rutes, restaurants i hotels.
  • Categoria d'educació: Institut Roseta Mauri (Reus), per DivertiApp, una aplicació dirigida a nens amb activitats múltiples com ara dibuixar, comptar, i relacionar.

El premi per a cadascun d'ells ha estat desenvolupar les seves propostes d'app de mà de developers professionals que les llançaran al mercat.

A més cada alumne premiat ha rebut un Kano kit, una caixa que consta d'un ordinador per peces per a que cada usuari aprengui a muntar i a la vegada a programar.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assistit a l'acte i ha entregat el premi a la categoria d'educació.

Finalment, la categoria de 'vot del públic' se l'ha endut l'Institut Sant Just Desvern, per CAP, una app per cercar els centres de Barcelona on es poden cursar estudis en funció de la tria de l'usuari.

Un nou model d'educació

Així, mSchools ha aconseguit que Catalunya lideri la implantació d'un nou model d'educació que incorpora les solucions mòbils en el seu dia a dia.

Prop de 6.000 alumnes han seguit l'assignatura 'Mobilitzem la informàtica' a 196 centres de secundària catalans, amb 200 professionals i experts que han fet de mentors dels alumnes en el desenvolupament dels seus projectes d'app.

Potenciar l'ús de solucions mòbils a les aules i les habilitats emprenedores dels alumnes de 4t d'ESO ha sigut l'objectiu de la primera edició de 'Mobilitzem la Informàtica'.

El projecte mSchools està impulsat per la Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA.

stats