ONZE DE SETEMBRE
Especials 02/09/2012

Quaranta municipis reconverteixen les places d'Espanya en places de la Independència

Hi han participat poblacions com Mataró, Torroella de Montgrí, Roda de Ter o Tàrrega, i en aquest últim cas s'ha demanat al consistori que es canviï el nom de forma definitiva

Acn
1 min
El moment del canvi de placa de la plaça d'Espanya pel de la Independència a Tàrrega

TàrregaUna quarantena de pobles i ciutats de Catalunya que tenen una plaça o carrer amb el nom d'Espanya han fet aquest diumenge un acte simbòlic de canvi d'aquest nom pel de plaça de la Independència. Mataró, Torroella de Montgrí, Roda de Ter o Tàrrega han sigut algunes de les localitats que s'han afegit a aquesta iniciativa impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). A Tàrrega, la societat civil demanarà a l'Ajuntament que es canviï de forma oficial aquesta nomenclatura, encara que no necessàriament amb el nom de la Independència, que es guardaria per a un espai important de la ciutat en cas que finalment s'aconsegueixi la sobirania de Catalunya.

A l'acte de Tàrrega, mig centenar de persones han presenciat el canvi de la placa de plaça d'Espanya per un adhesiu amb el nom de plaça de la Independència. Aquest mateix gest s'ha repetit a la resta de poblacions catalanes que disposen d'una via pública amb el nom d'Espanya. L'objectiu és, segons un dels portaveus de l'Assemblea Nacional Catalana a Ponent, Salvador Bori, treure el nom d'Espanya, "canviant-lo si pot ser per qualsevol altre nom". L'acte s'ha inclòs a les activitats de la Marxa per la Independència prèvies a la manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona.

stats