Especials 05/09/2012

Miguel Bosé, sobre l'independentisme: "Estic convençut que veuré canviar la geografia de la Península"

El músic ha opinat al programa 'Divendres' que "no es pot forçar un poble a ser el que no vol ser", i aconsella als catalans que emprenguin el camí cap a l'estat propi "pensant, per si de cas, que esteu sols"

Ara
2 min

BarcelonaMiguel Bosé ha entrat al debat sobre la independència de Catalunya. Ho ha fet sense pèls a la llengua i en declaracions al programa de TV3 'Divendres', on ha parlat de qüestions professionals i també de política.

Sobre la manifestació independentista de la Diada, el músic ha afirmat: "Jo crec que veuré canviar la geografia de la península, n'estic absolutament convençut, hi estem abocats". Segons ell, l'autodeterminació de Catalunya arribarà aviat perquè "les coses roden per si soles, i [...] el que no pots fer és forçar un poble a ser una cosa diferent del que vol ser, i tampoc pots individualment forçar les persones. I la suma de persones fa un poble".

Bosé també ha aconsellat iniciar el camí cap a l'estat propi "pensant, per si de cas, que estareu sols", ja que recomana no donar per fet "coses que us agradaria que hi fossin quan hi ha moltes raons perquè no es donin". En aquest sentit, ha reblat: "No entén la vostra postura qui no necessita el que vosaltres necessiteu".

Indiferent amb els toros

Preguntat sobre la qüestió taurina, Bosé, envoltat de toreros a la seva família –el seu propi pare ho era–, ha assegurat que no hi té cap afició ni interès i, respecte de la prohibició a Catalunya de les corrides, ha deixat anar: "Feu el que us surti de les pilotes".

El cantant participarà en el disc de la Marató de TV3, en què cantarà la cançó de Lax'n'Busto 'Tornarem'. "És un plaer participar en causes com les que plantegeu a TV3", ha assegurat, tot afegint que "es nota molt com de solidària és Catalunya quan se li proposen temes nobles".

Si voleu sentir la part de l'entrevista en què respon preguntes sobre política, la trobareu a partir del minut 9.

stats