Especials 08/11/2012

Les minories sumen majoria per a Obama

La reelecció del president deixa KO el Partit Republicà

Núria Ferragutcasas
1 min
ALEGRIA A CHICAGO  Partidaris de la victòria de Barack Obama a Illinois celebren, contents, les dades que confirmen la seva reelecció.

WashingtonEl president Barack Obama va aconseguir la seva reelecció en un dels comicis més disputats de la història dels Estats Units i malgrat les dificultats econòmiques i la divisió política del país. El seu triomf va ser molt menys ampli que el 2008, s’ha reduït de set a dos punts, però amb un avantatge superior al previst. El president va guanyar al candidat republicà, Mitt Romney, a gairebé tots els estat claus gràcies als vots de la seva coalició de joves, minories i dones solteres i persones però també perquè va saber transmetre millor el seu missatge.

Ara, té davant una complicada agenda econòmica que haurà de negociar amb un Congrés dividit ja que els republicans dominen la Cambra de Representants i els demòcrates el Senat. La gran pregunta és si sabrà conduir el país amb el mateix èxit que ha conduït la seva campanya de reelecció. Aquestes són algunes de les claus de la seva victòria:

  • Una gran divisió del país: El president s’imposa gràcies a les minories tot i la polarització dels votants
  • Optimisme per l’economia: Els votants confien en la visió de país del president i culpen Bush de la crisi
  • El poder de la presidència: La gestió d’Obama de la tragèdia del ‘Sandy’ va impulsar el seu triomf
  • Una campanya excepcional: El desgast de Romney i una gran organització sobre el terreny

Llegiu-ho a l'ARA Premium

stats