Especials Nits d'estiu 10/06/2022

Capvespres d’estiu a l’ombra

10 parcs i jardins on fugir de la calor

2 min
El jardí botànic de Marimurtra, a Blanes, ofereix unes vistes immillorables

Passar els capvespres i les nits d’estiu a casa, especialment quan tenim temperatures d’aquelles que fan qualificar-les de nits tropicals, no sempre és fàcil. Si teniu la sort de tenir aire condicionat ho portareu millor, però si no, una bona opció és sortir de casa i buscar espais on la natura exerceixi el seu poder, com ara parcs i jardins plens de vegetació que refresca l’ambient i que ens poden donar una mica d’oxigen que ens alliberi (ni que sigui per una estona) de la sensació d’ofec provocada per la calor i la humitat. Aquí teniu algunes idees.

1.

Jardins de Santa Clotilde

Lloret de Mar

Uns jardins que ofereixen unes vistes espectaculars a la Costa Brava i que són un autèntic oasi de calma. Una oportunitat per endinsar-se en un món amb personatges mitològics com Venus i les sirenes.

2.

Jardí Botànic Marimurtra

Blanes

Uns jardins espectaculars amb més de 4.000 espècies vegetals on podreu descobrir tot de plantes exòtiques i viure una autèntica explosió de colors. 

3.

Parc Samà

Cambrils

Construït el 1881, en ple Romanticisme, el jardí botànic de Cambrils ofereix 14 hectàrees a l’aire lliure on viuen més de 1.500 espècies de flora i fauna.

4.

Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer

Barcelona

Un gran espai verd que forma part del parc de Montjuïc i que s'estén pendent amunt des de l'entrada principal del carrer Miramar. A la part més alta hi ha uns estanys interconnectats on viuen diferents espècies d'amfibis i plantes d'aigua.

5.

Arborètum Dr. Pius Quer i Font

Lleida

En gairebé 7 hectàrees, acull una col·lecció d’unes 500 espècies de plantes ordenades segons el bioma original. Un espai on passar les hores de més calor a la capital del Segrià.

Parc de Can Buxeres, a l'Hospitalet de Llobregat
El Parc de Cervantes, pulmó verd a la part alta de Barcelona
6.

Parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Badalona

Ocupa la part alta del barri de Casagemes; és un indret únic a la ciutat per les seves edificacions singulars, pel manteniment de l'estructura agrícola tradicional i per la bellesa dels seus jardins.

7.

Parc Cervantes

Barcelona

Situat al barri de Pedralbes, just al costat de la Zona Universitària, és un pulmó verd per a la capital catalana i un paradís per als amants de les roses. Compta amb més d’11.000 roserars de 245 varietats de roses diferents i amb diverses escultures.

8.

Jardins del Príncep

Tortosa

Situats al vessant nord-est del Castell de la Suda, són un espai verd i un museu d’obres a l’aire lliure de l’escultor contemporani Santiago de Santiago. Ocupen l’espai dels jardins d’uns antics banys de principis del segle XIX. 

9.

Parc de Can Buxeres

L’Hospitalet de Llobregat

Uneix els barris de Sanfeliu, el Centre i Can Serra. El jardí de l'antiga casa pairal constitueix avui dia el parc, urbanitzat el 1911. Hi ha aproximadament 1.000 arbres corresponents a 48 espècies diferents.

10.

Parc de Can Vidalet

Esplugues de Llobregat

Un dels jardins històrics més emblemàtics de la xarxa de parcs metropolitans i l'espai verd urbà més important d'Esplugues. Passejar-hi us permetrà descobrir indrets preciosos com el Palauet, el llac, l'estany o el safareig.

stats