Especials Nits d'estiu 10/06/2022

Deltebre Dansa, referent internacional

Del 4 al 17 de juliol, Deltebre es converteix en capital de la dansa

3 min
Una imatge d'arxiu d'un espectcale a l'edició del Deltebre Dansa de 2019

El Deltebre Dansa celebra aquest estiu la seva 17a edició consolidat com un festival que és un referent internacional de la dansa, el circ i les arts escèniques. Cada edició aplega milers de persones i centenars d’artistes de tot el món que es reuneixen al Parc Natural del Delta de l’Ebre per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda i multicultural. Després de dos anys complicats per la incidència del covid-19, Roberto Oliván, fundador i director artístic, explica que tenen "ganes de reprendre l’esperit del Deltebre Dansa del 2019. Ara tornem a l’emplaçament habitual, al Parc del Riu de Jesús i Maria, amb ganes de convertir el festival no només en una trobada d’estudiants, professors i amants de la dansa, sinó en un esdeveniment cultural i social que va molt més enllà del nostre sector professional. El Deltebre Dansa és un gran festival internacional però que es desenvolupa en un espai acollidor i fet a escala humana".

I és que aquest festival és un espai on estudiants i professionals de dansa i circ poden experimentar els llenguatges del moviment, on desaprendre per continuar aprenent i, sobretot, un moment per celebrar el moviment. Un festival pensat també per al públic general, per als que estimen les arts escèniques i per als que les volen descobrir. Oliván es mostra satisfet de poder "reprendre aquelles activitats que ens roben el cor i el temps durant tants mesos de preparació. No és un festival senzill d’organitzar, el fem amb molta passió i amb molt d'amor. El simple fet de reprendre el fil del festival allà on es va quedar el 2019 ja és un repte. Enguany hi vindran nous professors, hi haurà estudiants que s'hi han matriculat per primera vegada i també espectacles nous, però l’energia de la gent i les ganes de tornar a celebrar coses són la novetat. Una energia sobre la qual hem d’impulsar de nou el festival i plantejar nous reptes de futur".

Al Deltebre Dansa, estudiants i professionals de dansa i circ poden experimentar amb els llenguatges del moviment.

El Deltebre Dansa va dirigit a professionals de la dansa i el circ contemporanis que volen rebre formació artística multidisciplinària professional, impartida per professors de reconeguda trajectòria artística, però també a participants no professionals que busquen fer cursos oberts de caràcter introductori en diverses disciplines de les arts escèniques. A més, té una clara vocació popular i obre les portes a totes aquelles persones que volen gaudir d'una programació d'espectacles de caràcter innovador i de prestigi, en un context multicultural i internacional únic al sector.

Pensant en l’oferta per al públic general, el director artístic del Deltebre Dansa assegura que "tots els espectacles són especials, però podem destacar els Brodas Bros de la nit inaugural (4 de juliol), amb una proposta de dansa urbana i tecnologia; per a la Nit del Circ (7 de juliol) hem preparat un programa que aconseguirà captivar un públic molt divers; el 9 de juliol ens aproparem a la natura a la urbanització de Riumar, a la desembocadura de l’Ebre, amb dues propostes en les quals la dansa contemporània surt al carrer; i la nit de clausura (16 de juliol) hi haurà l’espectacle PICADERØ, de Haa Collective, que és una companyia que ja ha passat pel Deltebre Dansa i que ara està en un punt àlgid artísticament parlant". 

stats