EUSKADI BUSCA LA PAU
Especials 11/11/2012

Otegi recorre la incomunicació a què s'enfronta pel missatge de suport a EH Bildu des de la presó

La comissió disciplinària del centre penitenciari de Logronyo va sancionar el líder abertzale amb 12 dies d'incomunicació, però l'execució del càstig està en suspens fins a la resolució del recurs

Ara / Agències
1 min
Arnaldo Otegi demana perdó a les víctimes en un llibre escrit des de la presó.

MadridL'advocada Jone Goirizelaia, que representa a Arnaldo Otegi, ha recorregut davant del jutge de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro, la sanció que va imposar al líder abertzale la comissió disciplinària de la presó de Logronyo per haver gravat des del centre penitenciari un missatge de suport a EH Bildu que es va emetre en un míting de la formació a Barakaldo. El recurs ha aturat l'execució del càstig de 12 dies d'incomunicació per una falta molt greu i la privació de tres dies de passeig per una infracció lleu, segons han informat fonts penitenciàries.

Goirizelaia ha assegurat a Efe que de moment desconeix si la sanció proposada per a l'exportaveu de l'esquerra abertzale ha estat confirmada. L'advocada té previst posar-se en contacte amb Otegi aquest dilluns al matí.

Procediment irregular

El 15 d'octubre Institucions Penitenciàries va comunicar al pres basc el "plec de càrrecs" sobre la irregularitat comesa que suposa emprar les comunicacions telefòniques per qüestions que no siguin mantenir els llaços familiars. Un dia abans, el líder empresonat de l'esquerra abertzale havia estat informat de l'obertura d'un expedient disciplinari i de les mesures cautelars que incloïen, segons fonts penitenciàries, la prohibició temporal de mantenir comunicacions telefòniques i visites, si bé altres fonts afegien que Otegi tampoc podria rebre correu postal.

stats