POLÍTICA
Especials 10/04/2012

L'oposició lamenta que el PP hagi impedit la votació al Congrés de la reforma de l'Estatut valencià

El PSPV-PSOE ha afirmat que Fabra anteposa els interessos de partit i es plega davant Rajoy

Acn
2 min

València p { margin-bottom: 0.21cm; }

Els partits valencians de l'oposició han lamentat aquest dimarts que el Congrés hagi ajornat la votació sobre la reforma de l'estatut valencià per equiparar el finançament al pes poblacional del territori en relació amb l'Estat. L'oposició ha responsabilitzat el PP valencià d'aquesta situació, acusant la formació de variar el seu discurs un cop Rajoy ha arribat a la Moncloa. Els populars però mantenen que la reivindicació es manté i recorden que van ser ells els que va impulsar la reforma estatutària.

El portaveu dels populars a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, ha afegit que el debat no es paralitzarà "perquè és una reivindicació que hem mantingut des de fa temps, i tot i que entenem que la greu crisi econòmica que travessa Espanya és un element important a tenir en compte, seguirem reclamant el que creiem que és de justícia per a tots els valencians". Per contra, els socialistes ho consideren una "irresponsabilitat" del PP i acusen al president valencià Alberto Fabra de fer "desistiment de funcions per no comparèixer" al congrés dels diputats. El PSPV-PSOE considera que Fabra anteposa els interessos de partit i es plega davant Rajoy. En aquest sentit, ha declarat que "contra Zapatero, el PPCV vivia millor" i ha afegit que "era fàcil, perquè tot era culpa de Zapatero".

En una línia semblant, Compromís ha criticat "la submissió del PP valencià front les polítiques centralistes de Madrid". En aquest sentit, el seu portaveu Enric Morera ha afirmat que els populars "no defensen els interessos valencians, no han alçat la veu per a defensar la inversió del corredor mediterrani i ara tampoc han fet res". Des d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), el diputat a les Corts Valencianes Lluís Torró ha assenyalat que "a Rajoy l'incomoda moltíssim la proposta i Fabra ha decidit abaixar el cap front al neocentralisme neoliberal del Partit Popular". Així, per al diputat aquesta situació rafica la postura d'EUPV en la votació de la reforma perquè "resultava insuficient i suposava un paripé destinat a mantindre l'estratègia de desgast del govern de Zapatero".

stats