FILTRACIÓ MASSIVA

Els Messi afirmen que mai han fet servir la societat que els vincula amb els 'papers de Panamà'

Han encarregat als seus advocats estudiar si cal presentar una demanda

La família Messi ha assegurat, mitjançant un comunicat, que mai ha fet servir la societat que vincularia Leo Messi amb els anomenats 'papers de Panamà' i que els advocats del jugador estan "estudiant accions legals" contra els mitjans que han difós la notícia.

Els Messi es refereixen a les notícies aparegudes en diferents mitjans internacionals agrupats en el denominat Consorci Internacional de Periodistes sobre la creació d'una estructura societària que estaria dirigida a posar en marxa un nou entramat de frau fiscal.

Lionel Messi no ha dut a terme cap dels actes que se li imputen, són falses i injurioses les acusacions d'haver dissenyat una nova trama d'evasió fiscal i, fins i tot, de crear una xarxa de blanqueig de capitals

Leo Messi Jugador

" Lionel Messi no ha dut a terme cap dels actes que se li imputen, i són falses i injurioses les acusacions d'haver dissenyat una nova trama d'evasió fiscal i, fins i tot, de crear una xarxa de blanqueig de capitals", s'assegura en el comunicat.

Els Messi informen que la societat panamenya a la qual es refereixen les informacions – Mega Star Enterprises– és "una companyia totalment inactiva, que mai va tenir fons ni comptes corrents oberts". Segons el comunicat dels Messi, deriva d'una "antiga estructura societària dissenyada pels anteriors assessors fiscals de la família Messi, i les seves les conseqüències fiscals per a Lionel Messi ja van ser regularitzades en el seu moment".

A més, els Messi asseguren que es van declarar davant la Hisenda espanyola "tots els ingressos derivats de l'explotació dels seus drets d'imatge, meritats amb anterioritat i posterioritat al procediment seguit davant l'Agència Tributària".

Segons la versió de la família del jugador, en la notícia es vinculen aquestes informacions amb "fets totalment aliens que es troben actualment pendents de resolució o fins i tot amb causes arxivades pels tribunals de justícia, com és el cas dels anomenats partits benèfics".

Per tot això, els Messi consideren que els fets objecte d'informació es basen en "meres conjectures i parteixen de documentació parcial i esbiaixada, que es divulguen utilitzant com a reclam el cognom Messi i la reputació del jugador". La família Messi ha donat instruccions al despatx Cuatrecasas Gonçalves Pereira perquè analitzi "l'eventual interposició d'accions legals" contra els mitjans que han difós aquesta notícia.

Per la seva banda, el Barça s'ha posicionat a favor del futbolista i la seva família. "El Barça confia en els arguments de la família Messi i posa a la seva disposició tots els seus mitjans", diu l'entitat a través d'un  comunicat emès aquest dilluns a la tarda.

El + vist

El + comentat