La font de les filtracions als 'papers de Panamà' diu estar disposada a col·laborar amb la justícia

En un comunicat anònim, nega motius polítics i assegura que no ha treballat mai per a una agència d'espionatge o un govern

Ara
2 min
Mossack Fonseca hauria creat la societat 'offshore' de Carlos Ortega.

BarcelonaLa persona que va filtrar els 11 milions de documents de la firma d'advocats Mossack Fonseca del Panamà, els coneguts com a 'papers de Panamà', ha fet públic aquest divendres un comunicat en què assegura estar disposada a entregar la documentació a les forces de l'ordre i col·laborar amb les investigacions obertes.

En un text signat amb el pseudònim de John Doe, la font de la filtració assegura també que no ho va fer en cap cas per motius polítics i que no treballa ni ha treballat mai per a una agència d'espionatge o un govern.

"Vaig decidir exposar Mossack Fonseca perquè vaig pensar que els seus fundadors, treballadors i clients haurien de respondre pel seu paper en aquests crims, només alguns dels quals han sortit a la llum fins ara", diu la font, que insisteix en el fet que, tot i que algunes de les operacions dutes a termes pel bufet d'advocats són legals, d'altres no, i en molts casos han comès "frau a gran escala".

"El meu punt de vista és totalment meu i va ser la meva decisió compartir aquests documents amb el 'Süddeutsche Zeitung' i el Consorci Internacional de Periodisme d'Investigació, no per cap propòsit polític específic, sinó simplement perquè vaig entendre prou els seus continguts com per adonar-me de la gravetat de les injustícies que descriuen".

Els 'papers de Panamà' van donar proves de les riqueses ocultes de molts personatges públics i de líders polítics mundials, principalment a través d'empreses fantasma a l'estranger. En alguns dels casos eren operacions legals, però en altres servien a la finalitat d'evadir impostos. La filtració ha ocasionat fins ara diverses dimissions, com la del primer ministre d'Islàndia o el ja exministre d'Indústria espanyol José Manuel Soria.

stats