PAPERS DE PANAMÀ

Dimiteix el coordinador de C's a La Rioja per la seva vinculació amb empreses a Panamà

Federico Pérez Oteiza assegura que no va cometre frau i que va participar en aquestes corporacions quan residia al país centreamericà

Efe
2 min
Inauguració recent de la seu de C's a La Rioja, amb Federico Pérez Oteiza (el quart per la dreta)

LogronyoEl coordinador de Ciutadans a La Rioja, Federico Pérez Oteiza, ha presentat la seva renúncia al càrrec després de donar-se a conèixer davant l'opinió pública la seva vinculació amb dues societats a Panamà, encara que el seu nom no ha aparegut en els papers del bufet panameny Mosack Fonseca.

Pérez Oteiza, que no ostenta un càrrec públic, ha afegit, en un comunicat personal, que presenta la seva renúncia a ser coordinador, càrrec que ha ocupat des de fa uns mesos de manera voluntària i sense remuneració i al qual va accedir mitjançant el vot dels afiliats.

El ja exdirigent de C's, quan va residir a Panamà, va estar vinculat en els anys 2008 i 2009 a la constitució de les empreses Valdezcaray Corp, que actualment està sense activitat; i Reiki Techonologies, SL, en què assegura que mai ha tingut accions i, "molt menys, compte".

Així, ha precisat que, "com molta gent d'aquest país", va haver d'emigrar per buscar-se "nous horitzons professionals" i va estar col·laborant activament a Panamà en una revista de béns i arrels. "En treballar a la revista immobiliària, vaig veure la necessitat dels habitatges socials d'aquest país, un projecte pel qual vaig apostar, donat el problema de moltes famílies panamenyes per aconseguir un habitatge digne", ha assegurat.

Per aquesta raó, "vaig anar amb la meva família a residir a Panamà i tirar endavant el negoci i, per això, es va fundar Valdezcaray Corp, amb un soci majoritari al 99% i dos socis més, entre els quals estic jo, amb un 1%". Pérez Oteiza recalca que aquest negoci "va ser fallit per la falta de compromís del soci majoritari del projecte", de manera que "no vam poder portar endavant la promoció dels habitatges socials i, per això, l'empresa no ha tingut activitat econòmica dins el país, més enllà de l'obertura de la societat".

També informa que va ser "subscriptor de Reiki Technologies SL" i va donar "fe en la constitució de la mateixa, ja que en aquell moment residia a Panamà", tot i que insisteix que mai ha tingut accions de la mateixa i "molt menys" compte en aquesta empresa .

Així mateix, l'exdirigent de C's recalca que "no tothom que té una societat oberta a Panamà pretén dur a terme un frau fiscal" i precisa: "Veiem casos sagnants de corrupció, però no per això podem posar a corruptes i emprenedors en el mateix sac".

Pérez Oteiza ha posat a disposició del seu partit tots els documents que acrediten la seva versió, i Ciutadans de la Rioja, que es remet a aquest comunicat del seu fins ara coordinador, ha informat dels fets a la direcció estatal.

stats