Ignacio Escolar denuncia que l'han acomiadat de la SER per haver vinculat Cebrián als 'papers de Panamà'

Prisa va emprendre dilluns accions legals contra el mitjà que dirigeix, Eldiario.es

Ara
2 min
IGNACIOESCOLAR: “O hi ha reforma  o hi ha ruptura,  el que no hi haurà és immobilisme”

BarcelonaEl director d'Eldiario.es, Ignacio Escolar, explica aquest dijous en un article en aquest mitjà que ha estat acomiadat de la cadena SER, on feia de tertulià al programa 'Hoy por hoy', arran de la publicació d'una informació que vinculava Juan Luis Cebrián, president executiu del grup Prisa –propietari de l'emissora– als 'papers de Panamà'. Cebrián va anunciar aquest dilluns que demandaria els tres mitjans que s'havien fet ressò de la notícia: La Sexta, El Confidencial i Eldiario.es.

"Fa poques hores m'han comunicat des de la direcció de la cadena SER que ja no comptaran amb mi com a analista a la tertúlia del programa 'Hoy por hoy'", explica Escolar, que precisa que aquest dijous –el dia en què habitualment participava al programa– ja no hi serà. "La raó no me l'oculta ningú, tampoc qui m'ha informat d'aquesta decisió. Les accions legals que ha anunciat Juan Luis Cebrián per publicar que la que llavors era la seva esposa apareix als 'papers de Panamà' han fet "incompatible" la meva presència a la ràdio de Prisa", assegura, i pronostica que no serà l'únic periodista "purgat per aquesta decisió de Cebrián".

Escolar, que va començar a col·laborar amb aquesta emissora l'any 2006, atribueix la seva sortida exclusivament a l'"obstinació" del màxim responsable de Prisa, que "ha embarcat tot el seu grup en aquesta guerra personal en què no té raó".

"És ell, Juan Luis Cebrián, qui hauria d'explicar als molts oients i lectors dels seus mitjans per què s'ha convertit en el primer a Espanya a portar altres periodistes als tribunals per publicar la veritat dels 'papers de Panamà'. És el president de Prisa qui hauria d'aclarir davant els seus accionistes i davant el seu consell d'administració quins són els seus negocis petroliers al Sudan del Sud i per què hipoteca la credibilitat dels seus mitjans per un problema personal. És Cebrián qui demostra als periodistes que treballen allà que la recompensa per treure notícies i publicar informació veraç és l'acomiadament i una demanda judicial", lamenta el director d'Eldiario.es.

stats