Vaga General
Especials 29/03/2012

Pimec xifra en un 21,3% el seguiment de la vaga general a les petites i mitjanes empreses

La Confederació de Comerciants de Catalunya destaca que el seguiment és mínim al comerç

Ara
1 min
Un piquet fa tancar un bar al carrer Balmes de Barcelona

BarcelonaPimec ha xifrat el seguiment de la vaga entre les petites i mitjanes empreses entorn el 21,3% i la Confederació de Comerciants de Catalunya ha coincidit en destacar el baix seguiment de la vaga als establiments comercials tant a Barcelona com a la resta de Catalunya.

Per territoris, Pimec ha xifrat el seguiment en un 32% al Camp de Tarragona, un 26,3% a les Terres de l'Ebre, un 20,8% a l'àrea metropolitana de Barcelona, un 18,9% a Lleida, un 17% a la Catalunya central i un 14,3% a Girona. També ha destacat un major seguiment en relació al tamany de les empreses. Des d'un seguiment del 7% entre les microempreses a un 21,7% entre les empreses mitjanes.

La Confederació de Comerciants de Catalunya (CCC) ha destacat els mercats municipals com el sector amb un seguiment més ampli, amb diversos d'ells tancats completament i d'altres amb la meitat de les parades amb la persiana baixada.

CCC ha xifrat en un 3% els supermercats que han estat objecte de sabotatges i accions vandàliques a l'hora de l'obertura i un 1% de les botigues ha hagut de tancar per l'acció dels piquets.

Entre els hotels, tots han obert amb normalitat i només un 2,5% dels treballadors del sector han secundat la vaga segons dades de CCC.

La patronal Cecot, per la seva banda, ha assenyalat les dades d'afiliació a la Seguretat Social que seràn públiques en uns dies com el millor sistema per calcular el seguiment de la vaga. Tot i això, assenyala que entre els seus socis el seguiment ha rondat el 18%, dada más alta en el cas de la indústria (21%) i molt més baixa en el sector comerç (7%). També critica que un 22% de les empreses que la integren ha patit coacció per part dels sindicats.

stats