CAP A LA FI D'ETA
Especials 10/12/2011

Els presos d'ETA volen tenir veu en el procés de pau

El col·lectiu de presos de l'organització reclama en un comunicat a 'Gara' la llibertat dels reus malalts, l'acostament a presons basques, el reagrupament i veu en el procés de pau

Ara
2 min

BarcelonaDesprés que l'Euskal Preso Politikoen Kolektiboa (EPPK), el col·lectiu de presos d'ETA, reclamés l'alliberament dels reus malalts, aquest dissabte ha fet públic un comunicat que publica el diari GaraGara en què exposa la seva voluntat de participar activament en el procés de pau. Per això, demanen que s'aixequin les “mesures extremes” que diuen patir i en els pròxims dies sol·licitaran formalment un per un ser acostats a presons del País Basc i Navarra. Per a l'esquerra abertzale, acabar amb la política de dispersió esdevé un element clau per a l'èxit del procés cap a la fi d'ETA. "Per fer la nostra aportació activa i positiva al procés polític, hem d'estar agrupats a Euskal Herria", indiquen.

En el comunicat, titulat "Presos bascos, a Euskal Herria ara", el col·lectiu considera que acabar amb la dispersió esdevé un "exercici democràtic urgent". "És hora de prendre decisions valentes, profundes i democràtiques. El full de ruta de la resolució ho exigeix", clamen. No fer-ho consideren que posaria "traves" al procés de pau. A més, exigeixen l'alliberament "immediat" dels presos malalts i els que segueixen a la presó en compliment de l'anomenada doctrina Parot. A més d'anunciar "passos" a favor de la pacificació definitiva, fan una crida perquè els bascos participin d'una "mobilització colossal" el 7 de gener a Bilbao.

Declaració de 400 expresos

Un total de 400 expresos faran públic aquest diumenge el seu suport a la manifestació del 7 de gener a Bilbao a favor dels drets dels presos sota el lema 'Amb tots els drets, els presos bascos a Euskal Herria'. Durant l'acte d'aquest diumenge, faran públic el seu anàlisi del nou temps polític obert a Euskadi amb el cessament definitiu de l'activitat armada d'ETA.

stats