Contingut patrocinat
Especials 24/04/2023

Proximitat, especialització i compromís amb el territori

Més de 7,5 milions de persones, gairebé el 16% de la població espanyola, viu en zones rurals.

Redacció
3 min
Nosaltres pretén mostrar, amb dades i històries, que, estant a prop de les persones, ja sigui a través de la formació, la inclusió financera, el desenvolupament econòmic de les zones rurals o l'educació en cultura financera, és més fàcil que les persones aconsegueixin el que es proposin.

Més de 7,5 milions de persones, gairebé el 16% de la població espanyola, viu en zones rurals, municipis amb menys de 30.000 habitants i una densitat poblacional inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat, segons un informe publicat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació sobre dades del cens.

En ells, en les seves necessitats, inquietuds i aspiracions, posa el focus el nou capítol de Nosaltres, el programa de CaixaBank on cabem tots. Els protagonistes reneguen del terme Espanya buidada “perquè molts hi vivim”. "I abans que jo, el meu pare, i abans, el seu", asseguren.

A més, deixen clar que les zones rurals no s'estan quedant enrere. "S'estan modernitzant molt ràpidament i hi estan apareixent oportunitats personals i professionals", afirma una de les participants en l'espai.

I, per això, són capaços d'atreure nous veïns. Una parella explica que fa un any que viu en un petit municipi rural. “Ens ha sorprès veure l'impuls que aporta la tecnologia a sectors com l'agricultura.  I amb el suport d'AgroBank, ens ha estat una mica més fácil. La veritat és que estem molt a gust. A més, la gent és superpropera i ens han fet sentir integrats des del principi”, expliquen.

Nosaltres pretén mostrar, amb dades i històries, que, estant a prop de les persones, ja sigui a través de la formació, la inclusió financera, el desenvolupament econòmic de les zones rurals o l'educació en cultura financera, és més fàcil que les persones aconsegueixin el que es proposin.

Extensa xarxa d'oficines i compromís de permanència

CaixaBank té el compromís d'estar a prop de les persones sempre que ho necessitin, responsabilitat que assumeix a través de la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb més de 3.800 sucursals i amb presència a totes les províncies.

L'entitat és present en més de 2.200 municipis a través de les seves oficines i és l'únic banc amb sucursal a 470 poblacions, ja que està compromès a no abandonar cap població on ara opera. A més, prop del 40% de les oficines de l'entitat se situen en poblacions amb menys de 10.000 habitants.

A això s'hi uneix que CaixaBank disposa de la xarxa de caixers més extensa del país, amb més d'11.600 terminals; i ofereix també un servei de 17 ofimòbils, que operen en 626 municipis de Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, la Rioja, Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid i Andalusia.

En concret, les oficines mòbils de CaixaBank recorren 43.000 quilòmetres de mitjana al mes i atenen dotze províncies d'aquestes sis comunitats. A les poblacions on l'entitat presta servei a través dels ofimòbils resideixen prop de 308.000 persones, segons l'Institut Nacional d'Estadística, i una tercera part tenen més de 60 anys, cosa que posa de manifest, a més, el compromís amb el col·lectiu sènior.

La proximitat al client es reflecteix també en l'especialització a través d'AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari.

Proximitat i especialització

El compromís de CaixaBank amb el territori i per estar a prop dels seus clients per a tot allò que necessiten es reflecteix també en l'especialització, per exemple a través d'AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari de l'entitat.

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes, serveis i eines adaptats a les necessitats dels agricultors, els ramaders o els cooperativistes, a més d'un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer, sinó que també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per això, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada, tenen coneixements específics en funció dels tipus de cultius i ramaderies de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència per tal que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

AgroBank ha finançat el conjunt de la cadena agroalimentària amb 29.479 milions d'euros el 2022, fet que suposa un increment del 95,6% en comparació amb l'exercici anterior. L'entitat va tancar l'exercici 2022 amb més de 510.000 clients agro, de manera que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank.

stats