Grècia
Especials 19/06/2012

Reunió entre socialistes i una escissió de Syriza per ultimar el nou executiu grec

El partit de centreesquerra Dímar podria sumar-se a la coalició entre Nova Democràcia i el Pasok si el nou govern accepta afluixar les mesures d'austeritat. Socialistes i conservadors tenen majoria absoluta, però el nou membre els donaria més legitimitat per aplicar retallades

Ara
1 min
El líder del Pasok rep a Fotis Kouvelis / REUTERS

BarcelonaDesprés que els conservadors de Nova Democràcia i els socialistes del Pasok hagin acordat formar un govern d'unitat nacional, aquest dimarts es reuneixen Evànguelos Venizelos, el líder del Pasok, i Fotis Kouvelis, del partit de centreesquerra Dímar, l'Esquerra Democràtica, per decidir si se sumen a la coalició.

Conservadors i socialistes, els dos partits que van avalar les condicions del rescat de Grècia, sumen la majoria absoluta, però volen una base de govern més àmplia. Dímar és un partit antiausteritat molt moderat que defensa la continuïtat de Grècia dins l'eurozona, i aquestes característiques donarien més legitimitat al Pasok i Nova Democràcia per aplicar retallades. Venizelos ha dit que vol un acord, a tot estirar, la nit d'aquest dimarts.

L'Esquerra Democràtica ha posat set condicions per unir-se al nou gabinet, totes lligades a afluixar les mesures de Brussel·les, però no reclama –com va fer després del 6 de maig– que Syriza també participi al govern.

stats