Especials 08/09/2012

Sheldon Adelson, el multimilionari jueu que vol instal·lar Las Vegas a Madrid

El magnat del joc és la catorzena fortuna mundial segons la revista 'Forbes', amb un patrimoni valorat en 24.900 milions de dòlars (més de 19.400 milions d'euros), i el vuitè home més ric dels Estats Units

Ara
2 min
Sheldon Adelson, a Barcelona / EFE

BarcelonaEl magnat que ha dit aquesta matinada que erigirà a Madrid finalment l'Eurovegas, un macrocomplex d'oci a l'estil de Las Vegas, és Sheldon Adelson, un home d'origen jueu, i un dels principals donants de la campanya del candidat republicà a la presidència dels EUA, Mitt Romney. Recuperem el perfil per conèixer en 5 claus qui és Sheldon Adelson:

Origen: Adelson, de 78 anys, procedeix d'una família de jueus ucraïnesos que va emigrar als EUA sense recursos. El seu pare era taxista i la seva mare venedora de llana. El magnat està casat i es pare de cinc fills.

Inicis laborals: Amb dotze anys, Adelson va començar a vendre pa i diaris a Boston. Sense formació universitària, fins rondar la trentena va treballar en diverses feines: va vendre productes cosmètics, va ser assessor financer i va engegar un negoci de 'tours' turístics.

Negocis: Adelson és el president executiu i accionista majoritari de Las Vegas Sands Corporation. No obstant, al llarg de sis dècades de carrera professional ha creat mig centenar d'empreses i s'ha arruïnat almenys en tres ocasions. El 2004 va obrir a Macau (la Xina) un complex hoteler i de joc (Sands Macao), i el 2010 va repetir l'operació a Singapur (Marina Bay Sands). El seu èxit professional més gran, però, va ser la creació el 1979 de Comdex, la principal fira de productes informàtics del món, que va vendre a Softbank el 1995 per 860 milions. Comdex va tancar l'any 2004.

Fortuna: Adelson és la catorzena fortuna mundial segons la revista 'Forbes', amb un patrimoni valorat en 24.900 milions de dòlars (19.426 milions d'euros), i el vuitè home més ric dels Estats Units.

Ideologia i afinitat política: Originalment demòcrata, Adelson va fer un gir republicà quan la seva fortuna va començar a incrementar. El magnat va contribuir en la campanya de reelecció de George Bush, el 2004, i actualment és un dels principals donants de la campanya del candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney –a les primàries republicanes havia donat suport a l'ultraconservador Newt Gingrich, amb donacions per valor d'11 milions de dòlars (8,3 milions d'euros).

El magnat també és el propietari del diari 'Israel Hayom' i l'agència de notícies 'Israel Today', dos mitjans públicament afins al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

Podeu llegir més sobre el perfil de Sheldon Adelson a l'ARA Premium.

stats