ECONOMIA
Especials 24/02/2012

Així és el Boeing privat de Sheldon Adelson, el magnat de l'Eurovegas

Un caçador d'avions aconsegueix fotografiar l'aparell a l'aeroport del Prat

Ara
1 min
El Boeing 747SP del magnat Sheldon Adelson

BarcelonaSheldon Adelson, el magnat que estudia construir un macrocomplex de casinos i hotels, va fer escala dimarts passat a Barcelona amb el seu jet privat Boeing 747SP, una espectacular versió reduïda del Boeing 747. L'avió va aterrar a l'aeroport del Prat procedent de Tel Aviv gràcies en part a la mediació del lobi jueu de Catalunya.

La foto de l'avió al Prat la va aconseguir fer Marc Burgueros després d'hores de guàrdia a l'aeroport. Burgueros, de 16 anys, és un 'spotter', un aficionat a retratar avions. Els caçadors d'avions són capaços d'estar hores i hores als aeroports per obtenir les fotos més impressionants.

Un parell d'hores després d'aterrar, el Boeing d'Adelson es va tornar a enlairar cap als Estats Units. El magnat havia anat al Palau de la Generalitat, s'havia reunit amb el president Mas i un grup d'empresaris i havia fet un fugaç recorregut pels terrenys del delta del Llobregat que la Generalitat li vol cedir per al macroprojecte en pugna amb Madrid.

El multimilionari jueu és el president executiu i accionista majoritari de Las Vegas Sands Corporation. Al llarg de sis dècades de carrera professional ha creat mig centenar d'empreses i s'ha arruïnat almenys en tres ocasions. El 2004 va obrir a Macau (la Xina) un complex hoteler i de joc (Sands Macao), i el 2010 va repetir l'operació a Singapur (Marina Bay Sands). Adelson és la setzena fortuna mundial segons la revista 'Forbes', amb un patrimoni valorat en 17.000 milions d'euros.

stats