Especials 29/03/2012

Els sindicats xifren el seguiment de la vaga a la indústria gironina en prop d'un 100%

A Figueres han posat silicona als panys d'alguns comerços de la Rambla i hi ha talls intermitents de carreteres

Acn
1 min

GironaEl sindicat CCOO calcula que prop del 100% dels treballadors de la indústria a les comarques gironines s'han sumat a la convocatòria de vaga general en el torn de matí, i consideren que és un "èxit" que demostra el rebuig a la reforma laboral. Al llarg de la nit han organitzat piquets informatius per sumar adhesions a la vaga.

Les mateixes fonts situen la incidència de la vaga en un 80% en els sectors de la construcció i de la neteja, i entre un 30% i un 40% en el d'educació.

Pel que fa a les indústries agroalimentàries de la província, l'aturada seria de gairebé 100% en les de més dimensió, mentre que es reduiria a un 40%, aproximadament, en la resta.

La jornada s'està desenvolupant amb pocs incidents, tot i que un grup de manifestants han fet pintades a alguna entitat bancària a Girona i han tirat motos a terra. A Figueres, uns vàndals han posat silicona als panys d'una quinzena de comerços de la Rambla per evitar que obrissin al matí.

Transport públic quasi paralitzat

D'altra banda, el transport públic està pràcticament paralitzat a la província de Girona, segons dades facilitades per CCOO. El Servei Català del Trànsit ha comunicat que la carretera C-66 pateix talls intermitents per una concentració al seu pas per la localitat de Palafrugell (Baix Empordà), de la mateixa manera que les carreteres A-26, a Sant Joan les Fonts, i C-31, a Sant Feliu de Guíxols. A La Jonquera, una manifestació ha tallat el trànsit a l'AP-7 provinent i en direcció a França.

stats