Especials 08/09/2012

Com sobreviure digitalment a la manifestació de la Diada, segons la Generalitat

Desactivar el correu electrònic o enviar les imatges en arribar a casa són entre els consells del Govern per evitar una congestió de la xarxa

Ara
2 min
Així són les antenes de mòbil

BarcelonaLa Generalitat ha elaborat una llista de set consells per 'sobreviure digitalment' a la manifestació de l'Onze de Setembre, ja que, com en altres esdeveniments massius, un col·lapse de la xarxa mòbil és previsible. Així, el Govern demana un "ús racional" dels dispositius mòbils per garantir les telecomunicacions, i explica com fer-ho al blog de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Les recomanacions es poden seguir també al compte de Twitter @TIC o al 'hashtag' #11S2012Telco.

Els consells per als usuaris són els següents:

1. Quedeu d'acord abans de la manifestació amb les persones amb qui us hàgiu de trobar, ja que un cop allà és probable que falli el WhatsApp, l'SMS o les trucades.

2. Reduïu les imatges o materials audiovisuals que envieu i espereu a arribar a casa o a un indret amb wifi per publicar-los a la xarxa.

3. Aneu amb compte amb les xarxes wifi que trobeu al llarg de la marxa i vigileu amb les informacions –contrasenyes, documents, etc.– que envieu si us hi connecteu.

4. Tanqueu les aplicacions de 'smartphones' que no estigueu utilitzant, ja que acostumen a mantenir una connexió 3G residual mentre no les feu servir. Així mateix, desactiveu el correu electrònic i la geolocalització per no ocupar la xarxa innecessàriament.

5. Si heu de trucar al 112 per alguna emergència, tingueu present que la telefonia fixa garantirà una connexió millor: pot ser convenient que us apropeu a algun comerç o veí.

6. Si heu de fer una trucada urgent i la xarxa està congestionada, allunyeu-vos uns metres de la concentració, ja que el telèfon es connectarà des d'una altra estació base menys saturada.

7. Per seguir el que diuen els mitjans de comunicació sobre la manifestació a temps real, es recomana fer ús de la ràdio i no dels 'smartphones'.

stats