Guerra a Líbia
Especials 19/09/2011

Les tensions entre els rebels libis impedeixen al formació del nou govern

Les tropes gaddafistes continuen resistint als útlims bastions. L'Aliança del 17 de febrer critica la formació d'un executiu abans d'haver lliberat tot el país

Efe
1 min
Combatents rebels als afores de Beni Ualid / EFE

TrípoliEl Consell Nacional de Transició (CNT) libi ha postposat aquest diumenge l'anunci del nou govern i continuarà les negociacions. Segons l'agència EFE no serà fins la setmana vinent, quan el president i el primer ministre del consell tornin d'un viatge als EUA que s'oficialitzarà la composició de l'executiu que ha de liderar la transició a la nova Líbia.

El passat 8 d'agost es va dissoldre l'oficina executiva del CNT després de la crisi arran de l'assassinat del cap de les forces armades rebels, Abdel Fatah Iunis, en circumstàncies no aclarides a Bengasi. Iunis era acusat per alguns sectors dels insurgents de traïdor. Aleshores el president del consell va encarregar la formació del nou govern, que s'hauria d'haver anunciat aquest diumenge.

A més de la manca de consens intern, el CNT s'enfronta a les crítiques d'entitats sorgides del procés revolucionari, com l'Aliança 17 de febrer, una de les més importants del país, que no es refien del nou govern interí. Critiquen que la seva formació violaria l'anunci constitucional compromès pel CNT, que preveia no fer aquest pas fins 30 dies després de la victòria sobre les tropes del coronel Gaddafi, cosa que encara no s'ha produït, ja que els seus lleials resisteixen als bastions de Sirte, Bani Ualid i Saba. A més, aquesta aliança qüestiona que s'anomeni "govern" a la nova entitat, ja que s'havia anunciat una autoritat executiva amb objectius limitats i no un executiu de transició. Tampoc està clar que, com s'havien compromès els líders del CNT, el nou govern tingui membres representants de totes les regions.

stats