Especials 15/08/2012

Torn per a festes majors

Quinze d'agost és sinònim de celebracions en bona part del país, on els organitzadors han tirat d'enginy per fer front a les retallades de pressupost

Maria Ortega
1 min

BarcelonaQuinze d'agost i festa major van del bracet. Prop de 120 municipis catalans tenen, pels volts de la Mare de Déu d'Agost, la seva gran festa d'estiu. Des de la Bisbal del Penedès, que avui viu una de les cites importants del calendari casteller, fins a l'altra Bisbal, la de l'Empordà, passant per punts com Castelldefels, Linyola o Amposta.

Ciutats com Barcelona i Tarragona també viuen en l'equador de l'agost dues cites festives de gran volada: les Festes de Gràcia, que van arrencar ahir amb el pregó del president de la junta constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, i les de Sant Magí. Enguany, però les festes, es miren més la butxaca i s'han hagut de repensar per fer el mateix amb menys diners.

Municipis com Capellades han tirat de la col·laboració de veïns i entitats i han reduït el caixet de determinats actes. Altres vies són la col·laboració público-privada, que ha posat en pràctica Banyoles. Tarragona, per exemple, ha optat per deixar grans concerts a risc de promotors.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats