Especials 01/07/2011

Torna el Correllengua i dedica l'edició de 2011 a Pere Quart

El cicle d'actes de les entitats que fomenten l'ús social del català comença aquest dissabte a Sant Llorenç Savall i acabarà el 5 de novembre a Perpinyà

Redacció
1 min
Cartell de la jornada inaugural del Correllengua 2011

BarcelonaEl Correllengua és un cicle d'actes organitzat en xarxa per associacions i persones d'arreu dels Països Catalans dedicades a la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes.

Es planteja com a proposta lúdica i festiva i reivindica i fomenta l'ús social de la llengua, difon la riquesa de la cultura catalana i intenta "enfortir la personalitat i autoestima com a poble" dels catalans, en paraules dels organitzadors.

Des del 1996, la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana) és l'entitat que dóna suport a tots els actes del Correllengua que de celebren al Principat, la Catalunya nord, Menorca, Eivissa, Andorra i la Franja. Joves de Mallorca per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià ho fan als seus respectius territoris. Entre les tres entitats, fan que el moviment arribi a més de 300 pobles, viles i barris.

Aquest any 2011, la CAL dedica el Correllengua a la figura del poeta i escriptor Joan Oliver (Pere Quart), en commemoració del 25è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, l'acte inaugural se celebra a Sant Llorenç Savall el 2 de juliol, vila estretament lligada a l'autor.

La cloenda del cicle serà, com cada any, a Perpinyà, el 5 de novembre. Aquest any, el manifest del Correllengua, nexe d'unió de tots els actes, ha estat escrit pel cantautor Cesk Freixas.

Després de l'acte d'inauguració, aquest dissabte, 2 de juliol a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), el 9 de juliol el Correllengua torna a la Seu d'Urgell (Alt Urgell) després d'uns anys sense celebrar-s'hi. I el 16 de juliol, serà el torn d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), que fa el seu Correllengua per segon any.

stats