Especials 14/03/2012

Una valenciana sense cames denuncia que li han rebaixat la dependència i li han retirat l'ajut que rebia

Segons el diari 'Levante', Benestar Social li reconeix ara només una dependència de caràcter "moderat" però admet que ha de "revisar el seu expedient"

Ara
1 min

BarcelonaAngustia Cobo, una veïna de Quart de Poblet (Horta Oest) de 67 anys, no té cames des dels 23 anys. Segons explica al diari 'Levante', les va perdre després de patir un avortament que es va complicar i li va provocar una infecció tan intensa com perquè se li gangrenasen les dues extremitats. Per aquesta amputació, el 2001 se li va reconèixer "un grau de minusvalidesa del 75%" i, en entrar en vigor la Llei de Dependència, la Conselleria de Benestar Social li va reconèixer una dependència de "grau 3 i nivell 1", és a dir, "severa". Des de llavors, ha cobrat 416 euros al mes.

Malgrat aquesta realitat que viu Cobo, el rotatiu explica que en l'última revisió "el Consell va determinar que la seva situació havia millorat notablement" i li va rebaixar el seu grau de dependència fins al "grau 1 i nivell 1", considerada de caràcter "moderat". Amb el nivell que li han reconegut ara, no se li abona cap tipus d'ajut econòmic.

"No tenen vergonya", protesta la dona al diari. "Diuen que estic millor per llevar-me la pensió, quan, en el seu moment, me la van donar per no tenir cames i, per descomptat, puc assegurar a qui sigui que no m'han sortit unes noves", ironitza. A més a més, assegura que "per l'edat" i per "altres xacres" com l'osteoporosi, ha empitjorat.

La Conselleria de Benestar Social ha reconegut al diari valencià que "ha de revisar l'expedient" i, a més, anuncia que probablement el rectificarà.

stats