Contingut patrocinat
Especials 20/11/2022

World Benchmarking Alliance situa CaixaBank com el primer banc espanyol en contribució a una economia justa i sostenible

El primer rànquing dirigit al sector financer que ha elaborat la World Benchmarking Alliance (WBA) atorga la millor puntuació a CaixaBank entre els bancs i institucions financeres espanyoles

Redacció
3 min
L’anàlisi avalua 400 institucions financeres i té en compte criteris de sostenibilitat en els àmbits de governança, medi ambient i social.

CaixaBank ha obtingut la millor puntuació entre els bancs i institucions financeres espanyoles en el primer rànquing dirigit al sector financer que ha elaborat la World Benchmarking Alliance (WBA), entitat internacional nascuda el 2018 amb l’objectiu d’ajudar les empreses a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Segons la classificació del Financial System Benchmark, en què s’han avaluat 400 de les institucions financeres més grans del món, CaixaBank ocupa, a més de la primera plaça entre els bancs i institucions financeres espanyoles i el lideratge al sud d’Europa, la setena posició entre els bancs europeus i la novena al món.

Aquesta anàlisi avalua i classifica el compliment de les institucions financeres segons la seva disposició a contribuir a la transició cap a un futur més inclusiu i sostenible a partir de 32 indicadors relacionats amb la governança, el medi ambient i qüestions socials.

El resultat del Financial System Benchmark suposa un nou reconeixement a CaixaBank com a referent internacional en matèria de sostenibilitat i se suma als guardons recents que l’entitat ha rebut en el mateix àmbit. El mes d’octubre passat, Sustainalytics va situar CaixaBank com el millor banc d’Espanya en el seu ràting de riscos ESG i al juny FTSE4Good va identificar CaixaBank com un dels bancs més sostenibles del món.

A més, com a membre fundador de la Net Zero Banking Alliance, CaixaBank va anunciar recentment el compromís de reduir un 30% la intensitat de les emissions de la seva cartera creditícia al sector elèctric i un 23% les emissions en petroli i gas abans del 2030.

Fruit de la seva activitat, CaixaBank ostenta el lideratge en el sud d’Europa, la setena plaça entre els bancs europeus i la novena posició mundial.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l’impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d’impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins el nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l’impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del grup i s’estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l’impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d’euros en finançament sostenible fins al 2024.

En aquesta línia, l’entitat ha estat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l’any, segons la classificació de Refinitiv, que situa el banc en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Igualment, CaixaBank s’ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg, una de les agències d’informació financera de més prestigi.

Fruit de la seva tasca, CaixaBank és present als índexs de sostenibilitat més importants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre altres, al Dow Jones Sustainability Index, als ja esmentats índexs FTSE4Good i a l’A List del CDP Climate Change, on és l’únic banc espanyol present.

stats