Una setmana rodona per fer somiar la Penya (77-75)

El jugador de la casa, clau amb dos triples finals contra el València

T.p.
Una imatge del partit de la Penya contra el València

BadalonaDel triple de Kulvietis a tres segons per al final a la pista del San Pablo Burgos, el diumenge 22, als dos triples d'Albert Ventura en els darrers minuts del triomf contra el València, passant pel triomf a la pista de l'UCAM. En vuit dies el Divina Seguros Joventut ha sumat tres triomfs consecutius a la Lliga que acosten els verd-i-negres a la salvació. Aquella permanència que semblava utòpica no fa tant, quan l’equip badaloní semblava destinat al primer descens de la seva carrera. Però sis victòries en set partits han permès als homes de Carles Duran acostar-se mica en mica al seu objectiu. I aquesta única derrota va ser a la pista del Madrid, plantant cara. "Cal lloar la feina dels jugadors; en aquest context era complicat. Ara cal treballar més fort que mai", va dir el tècnic català al final d'un partit en què els valencians van topar contra la millor versió d'un equip que ha fet tornat a somriure la seva gent just ara que arriben les Festes de Maig de Badalona.

En una actuació sòlida malgrat el nivell del rival, un València campió de Lliga l'última temporada que lluita per la segona posició, el Divina Seguros Joventut va fer un pas més cap a la permanència imposant-se per 77-75 gràcies a la sang freda en els dos darrers minuts. Després de dominar el partit gràcies a un segon quart impecable, la Penya va veure com el València s'acostava al marcador, però, en un final elèctric, dos triples de Ventura van poder tancar un triomf que deixa la Penya ja amb tres victòries més que el cuer, un Betis ensorrat després de perdre a Saragossa, i dues victòries més que el Bilbao. Als catalans, però, els falten tres partits per jugar, i als seus rivals, quatre. "Seria un error pensar que tenim la feina feta. L'orgull per l'actuació de l'equip ens ha de portar a seguir guanyant punts", va dir Carles Duran, que podrà donar descans als seus homes el cap de setmana que ve perquè el partit contra el Múrcia es va jugar aquest últim dimecres pel compromís europeu de l'UCAM. D'aquí 15 dies la Penya hi tornarà rebent el Fuenlabrada.

Sang freda en un final calent

Contra el València, que portava quatre triomfs consecutius, un parcial de 14-0 al segon quart, gràcies a l'encert de Conger i Kulviets, i els rebots de Birgander i López Arostegui, va permetre a la Penya escapar-se de 10 punts al segon quart. L'intercanvi de cops va mantenir les distàncies en el tercer, però en el darrer va arribar la reacció valenciana, fins al 65-64 quan faltaven quatre minuts. Però quan tot semblava indicar que el campió es posaria al davant, la Penya va saber resistir amb dos triples de Ventura, el segon a 47 segons del final (73-67).

El canell de Green, màxim anotador del seu equip amb 19 punts, va mantenir viu el València, amb un triple i tres tirs lliures, però Laprovittola va mantenir la sang freda en dos tirs lliures finals per assegurar el sisè triomf en els darrers set partits d'una Penya que va veure com un dels seus rivals directes, el RETAbet Bilbao, perdia a la pista de l'Unicaja, mentre que en el duel directe entre equips que lluiten per no baixar, el Saragossa enviava a l’infern un Betis que sembla destinat a perdre la categoria.