RUGBI
Esports 21/01/2018

El Barça aconsegueix la primera victòria de l'any contra un rival directe per al 'play-off' (30-17)

Els blaugranes derroten el Gernika, i la Santboiana s'encalla a Ordizia (35-14)

El Barça de rugbi ha derrotat el Gernika

BarcelonaDesprés de dues derrotes consecutives, el Barça ha aconseguit el primer triomf del 2018 a la Lliga Heineken de rugbi. El conjunt blaugrana, a més, ho ha fet contra un rival directe en la lluita per al 'play-off', el Gernika. El triomf contrasta amb la derrota de l'altre equip català de la categoria, la Santboiana, que no ha pogut puntuar a Ordizia i manté la mala ratxa lluny del Baldiri Aleu.

El Barça ha dominat el partit des del principi i encara hauria aconseguit una victòria més contundent si no fos pels últims 20 minuts, en què el Gernika ha ajustat el marcador amb tres marques, una d'elles de càstig.

Fins aleshores, els de Pablo García han tingut el control, fins al punt de situar-se 22-0 a l'inici de la segona meitat després de les marques de Bruno Granell (2) i Juan Cruz i dels punts aconseguits per Bautista Guemes en els xuts a pals.

El Gernika s'ha acostat una mica al marcador aprofitant la superioritat numèrica. Amb 22-12, però, els blaugranes no s'han deixat rifar i Artion Kovalenko, que havia entrat a la segona part, ha sentenciat. El conjunt basc només ha tingut temps de retallar mínimament distàncies, però sense sumar cap punt a la Teixonera. Els blaugranes, que resisteixen a la sisena posició, amb 38 punts, s'han quedat amb els cinc del partit (quatre del triomf i un de la bonificació).

La Santboiana, tova fora de casa (35-14)

La creu de la jornada, la Santboiana, que segueix sense ser regular lluny de casa. Els del Baix Llobregat només han pogut guanyar en dos dels vuit desplaçaments d'aquesta temporada. A Ordizia, el rival que aspira a colar-se en la lluita pel títol (actualment setè, a dos punts del Barça) ha portat el comàs del partit, tot i que ha estat la Santboiana la que s'ha aconseguit avançar, amb una marca d'Afa Tauli transformada per Rodney Iona. Era el minut 7. Han hagut de passar 50 minuts, però, perquè els catalans tornessin a sumar punts al marcador.

Derrota de la Santboiana a Ordizia

Entremig d'això, l'Ordizia ha capgirat l'electrònic amb un assaig i dos xuts a pals, i se n'ha anat al descans amb 13-7, una distància que ha ampliat amb una nova marca transformada. Els catalans, per mitjà altra vegada de Iona, han pogut entrar en el partit però els locals, letals en el tram final, s'han distanciat definitivament anotant dues marques i un cop de càstig, i han sumat cinc punts.

Després d'un cap de setmana de descans, la Lliga Heineken es reprendrà el 3 de febrer. La Santboiana rebrà un rival a priori fàcil, el cuer, el Getxo. En canvi, el Barça jugarà al camp del quart classificat, l'Alcobendas.