BARÇA
Esports 14/12/2017

Bartomeu, d’un any de tsunamis a un de reptes

L’opció de la farmacèutica catalana Grifols per posar el cognom al nou Camp Nou continua oberta

Toni Padilla / Albert Llimós
3 min
Josep Maria Bartomeu brindant ahir a la Sala París del Camp Nou durant el tradicional dinar nadalenc.

BarcelonaJosep Maria Bartomeu arribava al Camp Nou a peu, caminant des de l’auditori, acompanyat del director executiu del club, Òscar Grau. Bartomeu somreia després d’haver passat unes hores amb la Nujeen, una refugiada siriana amb paràlisi cerebral que va poder visitar el Camp Nou gràcies a una campanya nadalenca del club. En arribar a la porta de la llotja, Bartomeu va trobar un munt de periodistes concentrats, passant fred. En lloc de ser a dins en espera del tradicional dinar de Nadal, molts seguien a fora, ja que aquí s’hi havien concentrat molts treballadors del diari Sport amb la idea de recriminar al seu director, Ernest Folch, la decisió de l’empresa d’acomiadar aquella mateixa tarda més de 25 periodistes. Bartomeu va passar una estona amb ells, escoltant el cas, i acte seguit va parlar amb els treballadors de protocol del club per demanar-los que tots poguessin pujar a la Sala París, on es feia el dinar, malgrat que no tenien invitació ni estava previst.

Bartomeu acaba l’any satisfet. Després d’uns mesos molt complicats ha salvat algunes pilotes de partit estabilitzant els diferents fronts que tenia obert i cuidant els detalls, com els que va tenir ahir amb uns treballadors que van acabar brindant amb el president, a diferència de Folch, que no va aparèixer. “Som conscients dels temps que vivim, temps de crisi, també en el periodisme esportiu. Força i ànims”, va dir Bartomeu durant un curt missatge nadalenc en què va voler transmetre serenor després d’un any “intens”. “La junta directiva ha intentat gestionar el club amb serenor, que és una manera de ser molt nostra”, va dir Bartomeu, que va admetre que el procés polític que viu Catalunya “i tant que afecta el club”.

El Barça s’ha passat mesos aturant focs. A dins del club, ara amb la calma de qui se’n ha sortit, parlen de “tsunamis” que no permetien treballar. “L’adeu de Luis Enrique, l’arribada de Valverde, renovacions com les de Busquets, Iniesta i Messi, la sortida convulsa de Neymar, i el procés que viu Catalunya, que afecta la marxa del club i ens afecta a tots. Com l’episodi que vam viure l’1d’octubre. Per primera vegada a la història vam jugar un partit sencer a casa a porta tancada”, deia el president. “Ara portem unes setmanes treballant en positiu, ja tocava”, es deia, com si el fitxatge de Neymar pel PSG, l’1 d’octubre o els casos judicials fossin molt llunyans en el temps. Però just abans de Nadal, el Barça lidera la Lliga, ha guanyat el seu grup a Europa, sembla que no enyora gaire Neymar i ha aconseguit sortir-se’n prou bé en un escenari polític minat en què “era impossible no prendre mal”, tal com va dir Bartomeu, que va voler enviar un missatge optimista de cara al 2018, posant èmfasi en els projectes de la Fundació, el Barça Innovation Hub, La Masia 360 i el gran repte de l’esport femení. Bartomeu, per cert, després de dos anys, va veure com hi torna a haver premi Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu. El periodista Ramon Besa va anunciar que el guardó ha recaigut en la figura de Michael Robinson.

Grifols, sobre la taula

A l’espera d’un mercat de fitxatges que serà mogut ja aquest gener, quan es vol obrir la porta de sortida a dos jugadors -un dels quals Arda- i intentar portar un central -segurament Yerry Mina-, un dels reptes més importants de la junta directiva per a aquest 2018 és engegar les obres al Camp Nou, un procés que s’espera poder impulsar a principis d’any amb el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona, que ho haurà d’aprovar en ple. Paral·lelament a les obres, Bartomeu i el seu equip segueixen negociant per trobar una marca que doni cognom al nou estadi. La farmacèutica catalana Grifols, que a l’octubre va negar les negociacions, continua sent una opció, i diferents fonts confirmen que hi ha converses amb el Barça per explorar aquesta possibilitat. El Barça manté el calendari anunciat en l’última assemblea, és a dir, durant el primer semestre del 2018 s’espera portar davant dels compromissaris un acord multimilionari que s’hauria d’aprovar en una assemblea extraordinària. El que sí que asseguren diferents veus és que les xifres que ara mateix s’estan negociant no superen els 400 milions d’euros que van dir-se a l’octubre, sinó que són una mica inferiors. Dependria dels anys de contracte.

En qualsevol cas, al club s’assegura que se segueix treballant amb altres noms, juntament amb Van Wagner, l’empresa que ha acompanyat el Barça durant aquest procés per buscar la millor marca amb la qual associar-se en un moviment clau per a l’economia i la marca del club.

stats