BUNDESLIGA

Guardiola evita prendre mal amb el talp al vestidor del Bayern

“Algú m’ha volgut afectar, però afecten al club. És un problema per a l’entitat”, raona el tècnic català

A la vida, s’han d’escollir les batalles en què cal combatre, perquè no es poden guanyar totes. Pep Guardiola es concentra ara en tres, en forma de partit, que li poden donar dos títols. Altrament el tècnic català ja sap pràcticament des que va fitxar pel Bayern que tenia d’entrada una batalla ben perduda contra la premsa sensacionalista alemanya. I més si mantenia la seva postura de no concedir-los cap entrevista.

En la prèvia a la penúltima jornada de la Bundesliga, en què el Bayern pot guanyar un històric quart títol consecutiu en la seva visita dissabte a Ingolstadt, l'únic tema de la roda de premsa que ha hagut d’abordar el tècnic català ha girat al voltant de la portada del ' Bild Zeitung', en què s’assegurava que Guardiola va discutir fortament amb el departament mèdic del club en consumar-se l’eliminació de la Champions League contra l’Atlètic de Madrid. En un dels suposats retrets, Guardiola va qüestionar com era possible que el central matalasser Godín es recuperés a temps de la seva lesió muscular mentre que el Bayern sempre havia tingut problemes per posar a punt futbolistes amb molèsties físiques. Allò va ser un calvari, especialment la temporada passada. “He lluitat tres anys perquè els jugadors poguessin tornar el més aviat possible al terreny de joc”, ha raonat Guardiola, que, amb absoluta tranquil·litat, ha fet front a les picants preguntes dels periodistes sobre el talp existent al vestidor. “El que passa al vestidor, queda al vestidor. Així ha estat durant la meva carrera. Si hi ha algú que parla no és un problema per a mi, sinó per al club”, ha argumentat.

Les filtracions des del cos mèdic i dels fisioterapeutes han estat constants en els tres anys que ha estat Guardiola a Munic. “Aquí he viscut sempre aquesta situació que la informació va fora, i m’hi he adaptat. Els periodistes són bons”, ha concedit. “Crec que tot hauria de quedar al vestidor. Volien afectar-me a mi, però afecten el club”, ha sortit al pas el tècnic català, que assegura que no té temps ni interès a buscar el talp.

Burxat per la premsa, Guardiola ha acceptat que quan perd encara es veuen molt més els seus errors. “Si la valoració del meu temps aquí és en funció de no haver guanyat la Champions, llavors he fracassat. Ho accepto. Si voleu escriure que he fracassat, ho accepto”, ha indicat amb la dignitat d’un esportista experimentat. “Però jo he estat feliç aquí. He lluitat molt, la meva idea ha estat ajudar els jugadors, arribar a aquest nivell, i simplement sabia que tard o d’hora perdríem”, ha resumit poques hores abans de poder guanyar la tercera Bundesliga i dues setmanes abans de lluitar en la final contra el Dortmund pel títol de Copa. Aquestes són les batalles que motiven Guardiola.