FUTBOL
Esports 01/01/2013

Catalunya rep Nigèria en el darrer partit de Cruyff al capdavant de la selecció (19 h)

El seleccionador disposa dels millors jugadors del Barça i l'Espanyol per rebre una Nigèria en què destaquen els davanters

M.molina / T.padilla
2 min
Presentació del partit amistós que la selecció catalana jugarà amb Nigèria el 2 de gener

BarcelonaLa selecció catalana de futbol juga aquest dimecres contra Nigèria (19 h, TV3) en el ja tradicional partit amistós que es disputa per les festes de Nadal. Això sí, és un partit especial, ja que significarà l'adéu del seleccionador Johan Cruyff de la banqueta. Amb Cruyff a la banqueta, la selecció catalana ha disputat tres partits, amb un balanç de dues victòries i un empat.

El rival serà la selecció de Nigèria, que aquests dies està ultimant els preparatius per disputar la Copa d'Àfrica, que comença el 19 de gener a Sud-àfrica. L'equip de Stephen Keshi arriba sense les seves estrelles de la Premier League (Obi Mikel i Yobo), però amb gairebé tots els titulars, com els davanters Emenike (Spartak), Musa (CSKA) i Ideye (Dinamo) i el defensa Ambrose (Celtic). L'actual seleccionador era el segon tècnic quan Nigèria va ser golejada per 5-0 a l'Estadi Olímpic el 1998, en l'únic precedent entre les dues seleccions.

Cruyff ha convocat tots els noms importants, com els jugadors del Barça -Valdés, Montoya, Piqué, Puyol, Bartra, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi, Sergi Roberto i Tello-, i els de l'Espanyol -Casilla, Raül Rodríguez, Capdevila, Tejera, Víctor Sánchez, Verdú i Sergio García. A més, compta amb Bojan Krkic, del Milan; Jonathan Soriano, del Salzburg; Álvaro Vázquez, del Getafe, i Amat i Piti, del Rayo Vallecano.

Aquest serà el debut de la selecció catalana a l'estadi de Cornellà-El Prat, on encara no havia disputat cap partit des que es va estrenar el 2009. La incògnita serà el nombre d'espectadors que acabaran assistint al partit. Les últimes dades oficials que havia facilitat la FCF eren de 15.000 entrades venudes, abans del cap de setmana passat. Però el servidor de Ticketmaster, encarregat de vendre les entrades per aquest enfrontament, va deixar de funcionar durant el cap de setmana i va impedir que molts aficionats poguessin adquirir les entrades. Un inconvenient que es va poder solucionar el dilluns al matí. El partit també servirà per estrenar la nova samarreta de la selecció, dissenyada per Custo Dalmau.

stats