Johan Cruyff: "Les dues darreres Pilotes d'Or a Cristiano són incomprensibles"

Considera que hauria estat més just el triomf d'un jugador alemany

L'holandès Johan Cruyff considera "incomprensible" que el portuguès Cristiano Ronaldo hagi estat premiat en les dues últimes edicions del 'Pilota d'Or', ja que el davanter del Reial Madrid no va realitzar un bon paper en el passat Mundial de Brasil ni tampoc guanyar cap títol en 2013. En una columna publicada al diari holandès 'De Telegraaf', Cruyff considera que per concedir aquest tipus de premis s'han de tenir en compte "els rendiments individuals", però també "els títols aconseguits per l'equip".

Per això, l'extècnic del Barça no entén per què en els dos últims anys no selecciona futbolistes que han realitzat "un futbol excel·lent i han aconseguit victòries", en referència als jugadors del Bayern de Munic o de la selecció alemanya.

Recorda Cruyff que l'equip bavarès ho ha guanyat "gairebé tot" en aquests dos anys i no s'ha tingut en compte per aquest premi Tony Kroos "o qualsevol altre jugador del Bayern de Munic".

L'holandès assenyala que en aquestes dues últimes edicions, Kroos ni tan sols ha estat nominat, mentre que Cristiano Ronaldo, vencedor en els dos últims anys, "ha estat invisible" durant el Mundial. Per això Cruyff recalca: "No em prenc seriosament aquesta elecció de la FIFA".