Esports 24/01/2015

Neymar i Messi fan de les seves al Martínez Valero (0-6)

Piqué ha obert la llauna després d'un primer temps fluix, però el segon temps ha estat un festival blaugrana

Toni Padilla
Neymar i Messi celebren el segon gol al Martínez Valero d'Elx / MANUEL QUEIMADELOS / GETTY

Elx (enviat especial)El Barça no perd pistonada i segueix perseguint el Madrid a la Lliga. L'equip de Luis Enrique, amb un munt de rotacions, ha començat fred, sense ritme, però de mica en mica ha trencat la resistència d'un rival agressiu. Sense jugar una gran primera part, l'equip de Luis Enrique ha fet el que tocava, i ha trobat solucions per enllestir la feina. On no ha arribat la màgia i alegria dels altres dies, ho ha fet la picardia de Xavi en el primer gol, la insistència de Neymar i les aturades clau de Bravo. El Barça ha estat seriós durant 45 minuts. A la segona part, l'equip s'ha deixat endur pel ritme de Neymar i Messi, fent festa grossa.

El tècnic asturià ha donat descans a Luis Suárez, sense cap minut el dia del seu aniversari, Alves, Busquets, Iniesta o Rakitic. Rotacions en tota regla per donar descans a l'equip que els darrers dies havia tornat a agafar volada. L'aposta ha sortit bé pel que fa al resultat, malgrat que el joc, a estones, ha estat espès. Però quan l'Elx s'ha quedat amb 10 i sense energia, el Barça ha convertit el segon temps en un bufar i fer ampolles.

De la frustració a la festa

L'Elx, fort físicament, ha començat més intens i amb el retorn de Messi al centre de l'atac no s'ha fet un salt de qualitat en la proposta futbolística. De fet, al descans l'Elx havia xutat més que no pas el Barça, amb dues aturades clau de Claudio Bravo. Només Piqué ha pogut obrir la llauna als 35 minuts quan ha rebut una pilota de Xavi, en una acció molt protestada pels locals, ja que l'àrbitre Clos Gómez s'ha equivocat per no haver xiulat després d'amonestar un defensa de l'Elx. Xavi ha servit de pressa i Piqué s'ha inventat el gol –demostra així que viu un moment dolç–, però els jugadors de l'Elx han protestat molt la jugada.

El gol ha marcat diferències després d'un primer temps en què Claudio Bravo ha aturat dos xuts perillosos dels homes de Fran Escribà, després d'errades de Montoya i Bartra. Dues errades que haurien pogut fer molt de mal. El Barça no ha trobat espais contra un rival molt agressiu i, amb sis canvis, patia per trobar el seu full de ruta. A més, Neymar ha començat un combat amb Damián ple de faltes dures de tots dos, Messi estava tapat pel mig i Rafinha intentava aprofitar aquests minuts canviant de ritme. L'Elx, amb moltes faltes, ha aturat el joc d'un Barça més lent, i ha aprofitat algunes pèrdues de pilota per espantar Claudio Bravo. Mascherano, jugant al mig del camp, i Piqué s'encarregaven de manar en defensa, amb Messi molt tapat, però a punt per colpejar a la mínima.

A la segona part, l'Elx, de mica en mica, s'ha rendit. Cansat i amb targetes, ha vist com li costava tapar espais. Neymar, malgrat les faltes rebudes, ha liderat l'atac amb insistència fins a forçar el penal en què Messi ha fet el 0-2. Poc després, Fayçal Fajr ha vist la segona groga del partit, i ha deixat l'Elx amb 10 homes.

Premi a Neymar

El partit estava sentenciat. Però faltava el gol d'un Neymar decidit a marcar el seu per poder dedicar-lo a un Damián que seguia agredint-lo sempre que podia. Neymar, quan rep cops, s'hi torna provocant amb la pilota. Amb filigranes i malabarismes. El gol, però, també ha arribat, amb assistència, esclar, de Messi.

El tercer gol ha deixat de genolls l'Elx i Neymar ha decidit aprofitar-ho tornant a lluitar una pilota que Messi ha transformat en una assistència deliciosa: dos gols de Neymar en tres minuts, i totes dues amb assistència de l'argentí. Art blaugrana, rialla de complicitat i una nova golejada contra un Elx que, en tres partits, ha rebut 15 gols del Barça.

En els darrers minuts, Messi encara ha tingut temps per marcar el seu segon gol del partit, i acostar-se així de mica en mica a Cristiano Ronaldo. Per anar fent gran la seva llegenda. Per deixar clar que alguns jugadors sempre rendeixen, amb rotacions o sense. Homes com Messi o Neymar, autor d'una jugada, la darrera del partit, en què Pedro ha aprofitat la màgia del brasiler per fer el 0-6.