HOQUEI PATINS
Esports 30/03/2013

Espanya remunta contra Portugal i es classifica per semifinals com a primera de grup (5-4)

El combinat espanyol capgira un 0-3 en contra i s'enfrontarà en semifinals amb la sorprenent Alemanya, mentre que Portugal se les veurà amb Angola

Jordi Graell

BarcelonaLa selecció espanyola d'hoquei patins ha derrotat en un partit intens Portugal per 5-4 i d'aquesta manera els homes de Carlos Feriche accedeixen a semifinals de la Copa de les Nacions com a primers de grup, en una ronda on es trobaran amb la revelació del torneig, Alemanya. I això que els portuguesos han sortit molt forts, ja que amb només deu minuts ja guanyaven per 0-3 gràcies a dos gols de Diogo Rafael i un de Jorge Silva.

Però abans del descans Jepi Selva ha aconseguit retallar diferències, i només començar la segona part el mateix Selva ha aprofitat una blava a Neves per anotar de falta directa i tornar a ficar els espanyols en el partit. Els portuguesos, però, no s'han deixat intimidar i fruit de la seva pressió han forçat un penal i una falta directa, derivada d'una targeta blava a Jepi Selva, però el porter Carles Grau ha mantingut viu el combinat espanyol amb les seves aturades.

Finalment, Portugal ha aprofitat la superioritat numèrica i mitjançant Ricardo Barreiros des del punt de penal ha tornat a augmentar un avantatge que semblava que començava a ser definitiu. Però el jugador del Lloret, Enric Torner, ha decidit prendre el relleu a Jepi Selva com a home més actiu per part espanyola, i ha servit una gran assistència a Marc Ollé que el jugador reusenc no ha desaprofitat i ha posat emoció a manca de nou minuts pel final.

Poc després, i en qüestió d'un minut, Cristian Rodríguez i Torner han donat la volta al marcador amb dos tirs llunyans, i tot i que el conjunt espanyol ha comès la desena falta d'equip quan només quedava un minuts, Carles Grau ha aconseguit aturar miraculosament amb el patí la falta directa executada per Barreiros i el marcador ja no s'ha mogut. Així doncs, Portugal s'enfrontarà a semifinals amb Angola, que ha derrotat Suïssa per 5-4.

En els altres dos partits de la jornada, Brasil ha golejat el club amfitrió, el Montreux, per 4-0, mentre que Alemanya ha empatat a tres amb França i accedeix a semifinals com a sorprenent segona classificada del grup B.