Els Estats Units derroten Espanya a les semifinals del preolímpic (13-7)

L'equip femení de waterpolo s'havia assegurat dissabte una plaça per als Jocs Olímpics

Ferran Rigat
Laura López ha marcat el cinquè gol de les espanyoles

BarcelonaLa selecció espanyola de waterpolo femení ha perdut contra la selecció d'Estats Units (13-7) en les semifinals del preolímpic disputat a Gouda. L'equip que entrena Miki Oca ja s'havia assegurat una plaça als Jocs de Rio gràcies al triomf contra Holanda als quarts de final. Aquest cop, contra les nord-americanes, vigents campiones del món i per tant favorites, no hi ha hagut sorpreses.

Les vigents campiones del món han començat molt fortes i als primers minuts ja s'han imposat al marcador amb un 4-1, amb gol espanyol obra de Roser Tarragó. La pressió en defensa dels Estats Units, una de les seves millors armes, ha complicat les combinacions de les espanyoles. Però les noies d'Oca s'han mostrat ambicioses amb dos atacs consecutius que les han apropat al marcador gràcies a les dianes de Maica García i Pilar Peña (4-3). Malgrat això, l'últim atac ianqui del primer quart ha acabat amb gol (5-3). Al començament del segon quart les ibèriques s'han mostrat menys encertades a l'hora de combinar, fet que les nord-americanes han aprofitat per obrir escletxa al marcador amb dues dianes més (7-3). L'últim atac del segon quart ha servit perquè les noies d'Oca marquessin el quart gol, que els ha permès seguir dins del partit (7-4).

Miratge espanyol, aconsegueixen dominar el duel

El temps de descans ha ajudat les espanyoles per fer un canvi de xip i fer un pas endavant. Als primers minuts Laura López ha pogut fer el cinquè gol. Però on realment han millorat ha sigut en la faceta defensiva. Les ibèriques han assecat els atacs nord-americans fins a l'últim minut, quan en dos atacs les ianquis han seguit ampliant la distància (9-5). Però en l'últim quart el matx ha tornat al guió original. Les nord-americanes han acabat per enfonsar les opcions espanyoles amb dos gols més als primers minuts (11-5). Amb el partit perdut les espanyoles han seguit intentant-ho i el premi han sigut dos gols més. Però les campiones del món han seguit a la seva i han acabat per tancar el partit amb dues dianes més (13-7).

Amb aquesta derrota es queden sense opcions d'endur-se el preolímpic i hauran de jugar el partit pel tercer lloc contra el perdedor del Rússia-Itàlia, que s'està disputant en aquests moments.