Joaquim 'Purito' Rodríguez serà un dels cinc corredors espanyols a Rio

El seleccionador Javier Mínguez ha facilitat la llista de cinc corredors: Rodríguez, Valverde, Erviti, Izaguirre i Castroviejo

Joaquim 'Purito' Rodríguez posarà punt i final a la seva carrera amb els seus primers i últims Jocs Olímpics. El ciclista barceloní, de 37 anys, s'estrenarà en una cita olímpica després d'haver estat inclòs –com ja estava previst, ja que ocupa les posicions més altes del rànquing espanyol– aquest dilluns a la llista de cinc corredors facilitada pel seleccionador espanyol, Javier Mínguez, que ha definit els cinc representants que viatjaran a Rio. 

El Purito serà una de les principals apostes d'una convocatòria on també hi ha un altre gran nom del ciclisme espanyol, Alejandro Valverde. L'acompanyen altres tres ciclistes de l'equip Movistar Team: Imanol Erviti, Ion Izaguirre Insausti i Jonathan Castroviejo. Tots viatjaran a Rio el 31 de juliol, un cop finalitzada la clàssica de San Sebastià. 

El seu primer repte serà la prova de fons de carretera, que es disputarà el 6 d'agost, l'endemà de la inauguració. En la contrarellotge del dia 16 hi competiran Izaguirre i Castroviejo.