José Aurelio Gay, nou entrenador de l'Espanyol B

El madrileny signarà per una temporada més una altra d'opcional en funció de diverses variables

L'endemà de presentar David Gallego com a tècnic del primer equip de l'Espanyol, l'entitat blanc-i-blava ha anunciat el recanvi del de Súria al capdavant del filial espanyolista. Es tracta de José Aurelio Gay (Madrid, 1965), que firma per una temporada més una altra d'opcional en funció de diverses variables. 

Gay va ser jugador del primer equip periquito entre les campanyes 1988 i 1991 i va disputar 80 partits oficials en què va aconseguir 12 gols. "31 anys després de fitxar com a jugador, torno com a entrenador. És una etapa nova, diferent i en la qual espero aportar moltes coses", ha declarat a Espanyol TV. Com a entrenador, Gay té força experiència en filials, ja que ha dirigit, entre altres equips, les categories inferiors del Reial Madrid i el Saragossa. També ha dirigit els primers equips del Toledo, el Pontevedra, el Jaén, el Llorca, el Fuenlabrada, el Saragossa, el Racing de Santander o el Palència. A Pontevedra va viure un dels moments més importants de la seva carrera com a tècnic, amb l'ascens a Segona el 2004. Un any després, no va poder evitar el descens a la Segona B. També ha patit descensos amb el Llorca, el Fuenlabrada, el Racing i el Madrid C (en aquest cas, administratiu). 

"És curiós perquè vaig estar a l'Espanyol entre les temporades 1988 i 1991, i ara hi torno 30 anys després. És una cosa que no acostuma a passar, però estic encantat i contentíssim de formar part de la família espanyolista". El nou entrenador del filial ha destacat que l'Espanyol està fent un treball de planter "extraordinari" i ha afegit que és "un dels més forts d'Espanya. N'ha sortit quantitat de jugadors talentosos i volia formar part d'aquest planter i aportar la meva experiència". En els últims anys, Gay ha treballat a la filial que té a Madrid l'Evergrande Football School, una acadèmia xinesa que li ha permès tenir un gran coneixement sobre joves valors xinesos. Un factor que, evidentment, ha sigut clau per a la seva incorporació. 

Gay ha insistit que els jugadors "veuen que poden pujar al primer equip i això és important", i ha afegit que intentarà donar "el seu toc personal i donar continuïtat al que s'està fent fins ara". "Intentarem fer molt bona temporada i continuar amb el desenvolupament futbolístic i millorar-lo si és possible".