Esports 11/04/2017

L'Espanyol segueix el Nàstic i tindrà un equip a la Lliga Genuine

El projecte, que arrencarà el setembre vinent, permetrà jugar a nois i noies amb discapacitats intel·lectuals

Roger Requena
2 min
El Nàstic ha estat el club impulsor a la Lliga Genuine

BarcelonaEl futbol espanyol farà un pas significatiu endavant a partir del setembre vinent, quan donarà el tret de sortida de la Lliga Genuine, una competició que permetrà a nois i noies amb discapacitats intel·lectuals participar en una lliga regulada de futbol representant clubs de Primera i Segona Divisió. Una iniciativa integradora de responsabilitat social que té per objectiu normalitzar la pràctica del futbol.

Tot va néixer fa uns mesos arran d'una iniciativa proposada pel Nàstic de Tarragona a Javier Tebas, president de la Lliga, que va acollir la idea i la setmana passada va enviar una carta a tots els clubs de les dues principals categories espanyoles per convidar-los a unir-se a un projecte que els vol involucrar a tots. Centenars de nois i noies amb discapacitats podran participar-hi, com ja passa a Catalunya amb l'hoquei herba o a l'handbol. Aquest cop, però, la iniciativa s'estendrà per tot Espanya. Hi podran participar jugadors a partir de 16 anys, i formaran part d'equips integrats en l'estructura dels clubs o de les seves fundacions. Cada equip podrà inscriure fins a 16 jugadors per torneig.

Fins ara, clubs com el Nàstic, el Llevant, el València, el Vila-real, el Mallorca, el Celta o el Las Palmas ja havien donat el seu vistiplau per unir-s'hi, però altres clubs, com l'Osasuna, la Reial Societat, l'Athletic, l'Atlètic o l'Osca, també hi han mostrat interès. Pel que fa als catalans, l'Espanyol ha confirmat aquest mateix dimarts la seva participació, i també s'espera que el Girona i el Reus hi siguin. En el cas del Barça i el Madrid, encara no s'han pronunciat. L'1 de maig es farà pública la llista definitiva d'equips que disputaran la primera Lliga Genuine.

"Estem entusiasmats amb aquesta gran iniciativa del Nàstic. Com podia ser que el futbol, amb la capacitat integradora que té, no fos present en aquest àmbit? El futbol no només hi és per omplir estadis, també per crear una tasca social que segur que és molt necessària", ha exposat a 'El matí de Catalunya Ràdio' el responsable de comunicació de l'Espanyol, Xavi Salvatella. Ell mateix ha explicat a l'ARA que el club blanc-i-blau fa més d'un any que té un equip format per persones amb discapacitat intel·lectual, l'Associació Amics Special RCDE, que ja ha participat en alguns tornejos, com el MIC Integra (que va guanyar fa dues edicions), el torneig estatal que va organitzar el Llevant, el torneig internacional Ciutat de BCN o el torneig Sense Límits de l'Europa. "Ara també hem començat a fer entrenaments conjunts amb equips de futbol base, tant masculins com femenins, amb persones amb discapacitats psíquiques", afegeix Salvatella.

stats